Allego verhoogt laadtarieven vanwege stijgende energieprijs

Allego snellader
Foto: Nico Schinkelshoek

Allego verhoogt de laadtarieven per 1 september in vrijwel alle landen waarin het bedrijf actief is, waaronder Nederland. Dat doet het laadbedrijf vanwege de stijgende energieprijzen. De onderneming volgt daarmee het voorbeeld van Fastned, dat de tarieven per 1 augustus eveneens verhoogde. 

De aangepaste bedragen worden na ingang automatisch zichtbaar op de laadpunten zelf en in de app van Allego. Alleen in Denemarken en Zweden blijven de tarieven hetzelfde. In Nederland blijven de tarieven voor de concessies in Overijssel-Gelderland en Groningen-Drenthe ook onveranderd. Die prijzen worden namelijk niet bepaald door het bedrijf zelf.

In ons land gaat de prijs bij een AC-lader van Allego omhoog met één cent naar 40 cent/kWh. De prijs voor DC- of HPC-laders gaat in ons land echter – als uitzondering – met één cent omlaag. In België gaat AC-laden 45 cent/kWh kosten en gaan de andere twee laadmethoden van Allego eveneens in prijs omhoog.

Sterke stijging Frankrijk

In Frankrijk, waar de regering de stijging van de energieprijs heeft afgekapt, verhoogt Allego de laadtarieven aanzienlijk meer. Zo kost laden bij een AC-punt daar vanaf volgende maand 0,50 cent/kWh terwijl dat nu nog 0,35 cent is. Voor DC-laden gaat het Franse tarief van 0,50 cent naar 0,69 cent/kWh en voor HPC-laden van 0,55 naar 0,79 cent/kWh.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Onderwerpen: ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Allego verhoogt laadtarieven vanwege stijgende energieprijs | MobilityEnergy.com

Allego verhoogt laadtarieven vanwege stijgende energieprijs

Allego snellader
Foto: Nico Schinkelshoek

Allego verhoogt de laadtarieven per 1 september in vrijwel alle landen waarin het bedrijf actief is, waaronder Nederland. Dat doet het laadbedrijf vanwege de stijgende energieprijzen. De onderneming volgt daarmee het voorbeeld van Fastned, dat de tarieven per 1 augustus eveneens verhoogde. 

De aangepaste bedragen worden na ingang automatisch zichtbaar op de laadpunten zelf en in de app van Allego. Alleen in Denemarken en Zweden blijven de tarieven hetzelfde. In Nederland blijven de tarieven voor de concessies in Overijssel-Gelderland en Groningen-Drenthe ook onveranderd. Die prijzen worden namelijk niet bepaald door het bedrijf zelf.

In ons land gaat de prijs bij een AC-lader van Allego omhoog met één cent naar 40 cent/kWh. De prijs voor DC- of HPC-laders gaat in ons land echter – als uitzondering – met één cent omlaag. In België gaat AC-laden 45 cent/kWh kosten en gaan de andere twee laadmethoden van Allego eveneens in prijs omhoog.

Sterke stijging Frankrijk

In Frankrijk, waar de regering de stijging van de energieprijs heeft afgekapt, verhoogt Allego de laadtarieven aanzienlijk meer. Zo kost laden bij een AC-punt daar vanaf volgende maand 0,50 cent/kWh terwijl dat nu nog 0,35 cent is. Voor DC-laden gaat het Franse tarief van 0,50 cent naar 0,69 cent/kWh en voor HPC-laden van 0,55 naar 0,79 cent/kWh.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl