'clean energy hub'

Greenpoint waterstoftankstation officieel geopend in Oude-Tonge

Aan de Tonisseweg in Oude-Tonge is het eerste waterstoftankstation op het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee geopend. Het Greenpoint-tankstation is het resultaat van de samenwerking tussen de Van Peperstraten Group uit Oude-Tonge en Van Kessel uit Milheeze.
Het nu in Oude-Tonge geopende tankstation past in de plannen en ambities van de gemeente Goeree-Overflakkee dat al jaren pioniert op het gebied van duurzaamheid. Foto: Van Kessel, 2024

Aan de Tonisseweg in Oude-Tonge is het eerste waterstoftankstation op het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee geopend. Het Greenpoint-tankstation is het resultaat van de samenwerking tussen de Van Peperstraten Group uit Oude-Tonge en Van Kessel uit Milheeze.

De eerste steen van het Greenpoint-tankstation in Oude-Tonge werd reeds in 2019 gelegd. De initiatiefnemers maakten vanaf het begin duidelijk dat dit een echte ‘clean energy hub’ zou worden met een uitgebreid aanbod aan duurzame en emissieloze brandstoffen. Zo kon je er al schonere brandstoffen tanken zoals HVO fossielvrije diesel, CNG en LNG én is er een snellader aanwezig voor elektrische voertuigen. Dit aanbod is nu uitgebreid met waterstof, wat het tankstation een volwaardige clean energy hub maakt. Er zijn ‘dispensers’, waterstofpompen, aanwezig voor zowel personenauto’s en bestelauto’s als voor vrachtwagens en bussen. Het station bevindt zich op een centrale plek in de gemeente Oude-Tonge, aan het knooppunt van de N59 en de N215.

Waterstofambities

Het is niet zonder reden dat het waterstoftankstation tot stand is gekomen in Oude-Tonge. Het tankstation past namelijk in de plannen en ambities van de gemeente Goeree-Overflakkee dat al jaren pioniert op het gebied van duurzaamheid. “Dit waterstoftankstation past goed bij ons plan om te onderzoeken wat groene waterstof kan betekenen voor de toekomst van dit eiland én heel Nederland”, zegt wethouder Jaap Willem Eijkenduijn van Goeree-Overflakkee. “Met het programma H2GO zijn we de proeftuin voor de rest van Nederland. Want hoe kan waterstof helpen om ons dagelijks leven te verduurzamen? En hoe zorgen we voor een goede aansluiting op het landelijk waterstofnetwerk? Met dit tankstation zetten we dan ook weer een mooie volgende stap naar een duurzaam en innovatief eiland.”

Greenpoint is een tank- en laadconcept van de Greenpoint groep dat invulling wil geven aan de energietransitie doelstellingen uit het Klimaatakkoord. Op logistieke knooppunten in heel Nederland realiseert het bedrijf ‘clean energy hubs’ met duurzame oplossingen zoals fossielvrije diesel, elektrische snelladers en groene waterstof. Oude-Tonge is het derde waterstoftankstation van de Greenpoint groep, na Nieuwegein en Dordrecht.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Greenpoint waterstoftankstation officieel geopend in Oude-Tonge | MobilityEnergy.com
'clean energy hub'

Greenpoint waterstoftankstation officieel geopend in Oude-Tonge

Aan de Tonisseweg in Oude-Tonge is het eerste waterstoftankstation op het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee geopend. Het Greenpoint-tankstation is het resultaat van de samenwerking tussen de Van Peperstraten Group uit Oude-Tonge en Van Kessel uit Milheeze.
Het nu in Oude-Tonge geopende tankstation past in de plannen en ambities van de gemeente Goeree-Overflakkee dat al jaren pioniert op het gebied van duurzaamheid. Foto: Van Kessel, 2024

Aan de Tonisseweg in Oude-Tonge is het eerste waterstoftankstation op het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee geopend. Het Greenpoint-tankstation is het resultaat van de samenwerking tussen de Van Peperstraten Group uit Oude-Tonge en Van Kessel uit Milheeze.

De eerste steen van het Greenpoint-tankstation in Oude-Tonge werd reeds in 2019 gelegd. De initiatiefnemers maakten vanaf het begin duidelijk dat dit een echte ‘clean energy hub’ zou worden met een uitgebreid aanbod aan duurzame en emissieloze brandstoffen. Zo kon je er al schonere brandstoffen tanken zoals HVO fossielvrije diesel, CNG en LNG én is er een snellader aanwezig voor elektrische voertuigen. Dit aanbod is nu uitgebreid met waterstof, wat het tankstation een volwaardige clean energy hub maakt. Er zijn ‘dispensers’, waterstofpompen, aanwezig voor zowel personenauto’s en bestelauto’s als voor vrachtwagens en bussen. Het station bevindt zich op een centrale plek in de gemeente Oude-Tonge, aan het knooppunt van de N59 en de N215.

Waterstofambities

Het is niet zonder reden dat het waterstoftankstation tot stand is gekomen in Oude-Tonge. Het tankstation past namelijk in de plannen en ambities van de gemeente Goeree-Overflakkee dat al jaren pioniert op het gebied van duurzaamheid. “Dit waterstoftankstation past goed bij ons plan om te onderzoeken wat groene waterstof kan betekenen voor de toekomst van dit eiland én heel Nederland”, zegt wethouder Jaap Willem Eijkenduijn van Goeree-Overflakkee. “Met het programma H2GO zijn we de proeftuin voor de rest van Nederland. Want hoe kan waterstof helpen om ons dagelijks leven te verduurzamen? En hoe zorgen we voor een goede aansluiting op het landelijk waterstofnetwerk? Met dit tankstation zetten we dan ook weer een mooie volgende stap naar een duurzaam en innovatief eiland.”

Greenpoint is een tank- en laadconcept van de Greenpoint groep dat invulling wil geven aan de energietransitie doelstellingen uit het Klimaatakkoord. Op logistieke knooppunten in heel Nederland realiseert het bedrijf ‘clean energy hubs’ met duurzame oplossingen zoals fossielvrije diesel, elektrische snelladers en groene waterstof. Oude-Tonge is het derde waterstoftankstation van de Greenpoint groep, na Nieuwegein en Dordrecht.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk