'hele dag korting'

Berkman viert 121 jaar met ‘spectaculaire korting’ aan de pomp

Berkman Energie Service, in Nederland goed voor een netwerk van ruim zeventig tankstations, bestaat dit jaar 121 jaar. Dit wordt op dinsdag 19 maart gevierd met wat het bedrijf noemt ‘spectaculaire prijskortingen’ aan de pomp bij bijna alle tankstations van het bedrijf.
Tankstationformule Berkman viert deze maand het 121-jarige bestaan en dat is reden de consument de mogelijkheid te bieden met extra korting te tanken. Foto: ProMedia, 2024

Berkman Energie Service, in Nederland goed voor een netwerk van ruim zeventig tankstations, bestaat dit jaar 121 jaar. Dit wordt op dinsdag 19 maart gevierd met wat het bedrijf noemt ‘spectaculaire prijskortingen’ aan de pomp bij bijna alle tankstations van het bedrijf.

Elk jaar staan we in maart even stil bij de geschiedenis van Berkman die in 1903 als kolenhandel begon, zo laat het bedrijf uit Barendrecht in een bericht weten. Vandaag de dag is Berkman Energie Service BV de oliehandel waarin alle activiteiten op het gebied van tankstations, autowassen, winkels en brandstoffenhandel zijn ondergebracht. Trots op de geschiedenis van het bedrijf, wil Berkman het 121-jarige bestaan samen met heel Nederland vieren. Dat doet het met extra hoge korting aan de pomp.

Flinke korting

Op dinsdag 19 maart kan er bij alle aan de actie deelnemende tankstations van Berkman worden getankt met 28 eurocent korting per liter, ten opzichte van de landelijke adviesprijs. Bezitters van een Berkman-tankpas krijgen per liter 29 eurocent korting. De korting geldt de hele dag en op alle brandstoffen. Consumenten kunnen op 19 maart bij ruim zestig Berkman-tankstations terecht om voordelig te kunnen tanken.

Kolenhandel

Familiebedrijf Berkman werd in 1903 als kolenhandel opgericht door Johannes Berkman. Op 1 mei van dat jaar nam deze de kolenhandel over van zijn baas Jan Huijser. Vanaf 1915 kreeg Johannes hulp van zijn oudste zoon Janus bij het met paard en wagen aanleveren van kolen aan huis. In de jaren vijftig kwam Johannes Hans Berkman aan het roer van het bedrijf en waren kolen nog altijd de belangrijkste brandstof. Eind jaren vijftig voorzag men dat deze handel geen toekomst meer had en werd de overstap gemaakt naar de verkoop van huisbrandolie en brandstof voor voertuigen.

Eerste tankstation

In 1960 opende Berkman het eerste full service tankstation, bestaande uit één pomp met superbenzine, een wringerbok met een wringer en een emmer, luchtpomp en vitrine voor accessoires. In 1966 ging het bedrijf over op de naam ‘Berkman Energie Service’ en vanaf hier breidde het aantal tankstationlocaties, zowel bemand als onbemand, zich gestaag uit. In het jaar 2000 namen Pieter en Jan de zaak over van hun vader waarmee de vierde generatie Berkman aan het roer kwam.
Momenteel heeft Berkman verspreid over Nederland een netwerk van ruim zeventig tankstations, waarvan vele ook een carwash bezitten.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Berkman viert 121 jaar met ‘spectaculaire korting’ aan de pomp | MobilityEnergy.com
'hele dag korting'

Berkman viert 121 jaar met ‘spectaculaire korting’ aan de pomp

Berkman Energie Service, in Nederland goed voor een netwerk van ruim zeventig tankstations, bestaat dit jaar 121 jaar. Dit wordt op dinsdag 19 maart gevierd met wat het bedrijf noemt ‘spectaculaire prijskortingen’ aan de pomp bij bijna alle tankstations van het bedrijf.
Tankstationformule Berkman viert deze maand het 121-jarige bestaan en dat is reden de consument de mogelijkheid te bieden met extra korting te tanken. Foto: ProMedia, 2024

Berkman Energie Service, in Nederland goed voor een netwerk van ruim zeventig tankstations, bestaat dit jaar 121 jaar. Dit wordt op dinsdag 19 maart gevierd met wat het bedrijf noemt ‘spectaculaire prijskortingen’ aan de pomp bij bijna alle tankstations van het bedrijf.

Elk jaar staan we in maart even stil bij de geschiedenis van Berkman die in 1903 als kolenhandel begon, zo laat het bedrijf uit Barendrecht in een bericht weten. Vandaag de dag is Berkman Energie Service BV de oliehandel waarin alle activiteiten op het gebied van tankstations, autowassen, winkels en brandstoffenhandel zijn ondergebracht. Trots op de geschiedenis van het bedrijf, wil Berkman het 121-jarige bestaan samen met heel Nederland vieren. Dat doet het met extra hoge korting aan de pomp.

Flinke korting

Op dinsdag 19 maart kan er bij alle aan de actie deelnemende tankstations van Berkman worden getankt met 28 eurocent korting per liter, ten opzichte van de landelijke adviesprijs. Bezitters van een Berkman-tankpas krijgen per liter 29 eurocent korting. De korting geldt de hele dag en op alle brandstoffen. Consumenten kunnen op 19 maart bij ruim zestig Berkman-tankstations terecht om voordelig te kunnen tanken.

Kolenhandel

Familiebedrijf Berkman werd in 1903 als kolenhandel opgericht door Johannes Berkman. Op 1 mei van dat jaar nam deze de kolenhandel over van zijn baas Jan Huijser. Vanaf 1915 kreeg Johannes hulp van zijn oudste zoon Janus bij het met paard en wagen aanleveren van kolen aan huis. In de jaren vijftig kwam Johannes Hans Berkman aan het roer van het bedrijf en waren kolen nog altijd de belangrijkste brandstof. Eind jaren vijftig voorzag men dat deze handel geen toekomst meer had en werd de overstap gemaakt naar de verkoop van huisbrandolie en brandstof voor voertuigen.

Eerste tankstation

In 1960 opende Berkman het eerste full service tankstation, bestaande uit één pomp met superbenzine, een wringerbok met een wringer en een emmer, luchtpomp en vitrine voor accessoires. In 1966 ging het bedrijf over op de naam ‘Berkman Energie Service’ en vanaf hier breidde het aantal tankstationlocaties, zowel bemand als onbemand, zich gestaag uit. In het jaar 2000 namen Pieter en Jan de zaak over van hun vader waarmee de vierde generatie Berkman aan het roer kwam.
Momenteel heeft Berkman verspreid over Nederland een netwerk van ruim zeventig tankstations, waarvan vele ook een carwash bezitten.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk