'productie moet omhoog'

Waterstof prijst zichzelf uit de markt met torenhoge prijzen aan de pomp

Nederland telt momenteel bijna 25 waterstofvulpunten waar bezitters van een voertuig op waterstof kunnen tanken. De prijs van een kilo waterstof rijst op dit moment echter de pan uit en het rijden op waterstof is dan ook flink duurder dan op benzine, laat staan elektrisch. Ook als er meer waterstoftankstations in ons land bijkomen, zal volgens Erik de Vries van NOVE de prijs niet dalen: ‘De productie van groene waterstof moet worden vergroot.’
Ook als in Nederland het aantal tankstations groet waar waterstof kan worden getankt, zoals hier bij NXT Mobility in Alkmaar, zal de prijs aan de pomp niet lager worden. Foto: ProMedia, 2024

Nederland telt momenteel bijna 25 waterstofvulpunten waar bezitters van een voertuig op waterstof kunnen tanken. De prijs van een kilo waterstof rijst op dit moment echter de pan uit en het rijden op waterstof is dan ook flink duurder dan op benzine, laat staan elektrisch. Ook als er meer waterstoftankstations in ons land bijkomen, zal volgens Erik de Vries van NOVE de prijs niet dalen: ‘De productie van groene waterstof moet worden vergroot.’

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Paul Blonk

Waterstof prijst zichzelf uit de markt met torenhoge prijzen aan de pomp | MobilityEnergy.com
'productie moet omhoog'

Waterstof prijst zichzelf uit de markt met torenhoge prijzen aan de pomp

Nederland telt momenteel bijna 25 waterstofvulpunten waar bezitters van een voertuig op waterstof kunnen tanken. De prijs van een kilo waterstof rijst op dit moment echter de pan uit en het rijden op waterstof is dan ook flink duurder dan op benzine, laat staan elektrisch. Ook als er meer waterstoftankstations in ons land bijkomen, zal volgens Erik de Vries van NOVE de prijs niet dalen: ‘De productie van groene waterstof moet worden vergroot.’
Ook als in Nederland het aantal tankstations groet waar waterstof kan worden getankt, zoals hier bij NXT Mobility in Alkmaar, zal de prijs aan de pomp niet lager worden. Foto: ProMedia, 2024

Nederland telt momenteel bijna 25 waterstofvulpunten waar bezitters van een voertuig op waterstof kunnen tanken. De prijs van een kilo waterstof rijst op dit moment echter de pan uit en het rijden op waterstof is dan ook flink duurder dan op benzine, laat staan elektrisch. Ook als er meer waterstoftankstations in ons land bijkomen, zal volgens Erik de Vries van NOVE de prijs niet dalen: ‘De productie van groene waterstof moet worden vergroot.’

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Paul Blonk