'blijven groeien'

HGA-tankstation Alkmaar na 70 jaar verder in kleuren Fieten Olie

Het HGA-tankstation in Alkmaar houdt in de huidige uitstraling op te bestaan. Na ruim zeventig jaar in handen van de familie Hoogewerf, is het bemande tankstation aan de Pettemerstraat overgenomen door Fieten Olie uit Hollandscheveld.
Het in de regio Alkmaar zeer bekende HGA-tankstation is overgenomen door Fieten Olie en zal in maart de deuren openen in de nieuwe uitstraling. Foto: Fieten Olie, 2024

Het HGA-tankstation in Alkmaar houdt in de huidige geel-blauwe uitstraling op te bestaan. Na ruim zeventig jaar in handen van de familie Hoogewerf te zijn geweest, is het bemande tankstation aan de Pettemerstraat overgenomen door Fieten Olie uit Hollandscheveld.

Fieten Olie timmert aan het begin van 2024 flink aan de weg. Zo is het deze week gestart met de bouw van nieuwe tankstations in Rolde en Steenwijk. Daarnaast nam het bedrijf het HGA-tankstation in Alkmaar over. Ruim zeventig jaar in handen van de familie Hoogewerf, gaat het bemande station aan de Pettemerstraat nu verder in de kleuren van Fieten Olie. De eigenaren Gerte en Anneke Hoogewerf hebben door het bereiken van een respectabele leeftijd aangegeven niet verder te willen met het tankstation. Met de overname gaan ook de negen medewerkers van het Alkmaarse tankstation mee naar Fieten Olie. HGA Alkmaar is in de regio met name bekend door de service en door de scherpe prijzen aan de pomp, gevolg van de eigen inkoop van de brandstoffen. De slogan ‘Wie bij HGA tankt, verdient meer dan hij denkt’, moet dat onderstrepen.
Volgens directeur Richard Fieten zal de tanklocatie in maart openen in de nieuwe Fieten Olie uitstraling.

Naar honderd

Met de overname komt het bedrijf uit Hollandscheveld op een netwerk in Nederland van 66 tankstations. Volgens Richard Fieten zal het hier niet bij blijven. “Waar het stopt met de uitbreiding van ons netwerk?”, vraagt hij zich af, “voorlopig niet. We willen blijven groeien. Er rijden in Nederland nog zóveel auto’s op fossiele brandstof, dat er voorlopig nog zat te doen is. Honderd Fieten Olie tankstations, dat lijkt me we een mooi getal, haha!”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

HGA-tankstation Alkmaar na 70 jaar verder in kleuren Fieten Olie | MobilityEnergy.com
'blijven groeien'

HGA-tankstation Alkmaar na 70 jaar verder in kleuren Fieten Olie

Het HGA-tankstation in Alkmaar houdt in de huidige uitstraling op te bestaan. Na ruim zeventig jaar in handen van de familie Hoogewerf, is het bemande tankstation aan de Pettemerstraat overgenomen door Fieten Olie uit Hollandscheveld.
Het in de regio Alkmaar zeer bekende HGA-tankstation is overgenomen door Fieten Olie en zal in maart de deuren openen in de nieuwe uitstraling. Foto: Fieten Olie, 2024

Het HGA-tankstation in Alkmaar houdt in de huidige geel-blauwe uitstraling op te bestaan. Na ruim zeventig jaar in handen van de familie Hoogewerf te zijn geweest, is het bemande tankstation aan de Pettemerstraat overgenomen door Fieten Olie uit Hollandscheveld.

Fieten Olie timmert aan het begin van 2024 flink aan de weg. Zo is het deze week gestart met de bouw van nieuwe tankstations in Rolde en Steenwijk. Daarnaast nam het bedrijf het HGA-tankstation in Alkmaar over. Ruim zeventig jaar in handen van de familie Hoogewerf, gaat het bemande station aan de Pettemerstraat nu verder in de kleuren van Fieten Olie. De eigenaren Gerte en Anneke Hoogewerf hebben door het bereiken van een respectabele leeftijd aangegeven niet verder te willen met het tankstation. Met de overname gaan ook de negen medewerkers van het Alkmaarse tankstation mee naar Fieten Olie. HGA Alkmaar is in de regio met name bekend door de service en door de scherpe prijzen aan de pomp, gevolg van de eigen inkoop van de brandstoffen. De slogan ‘Wie bij HGA tankt, verdient meer dan hij denkt’, moet dat onderstrepen.
Volgens directeur Richard Fieten zal de tanklocatie in maart openen in de nieuwe Fieten Olie uitstraling.

Naar honderd

Met de overname komt het bedrijf uit Hollandscheveld op een netwerk in Nederland van 66 tankstations. Volgens Richard Fieten zal het hier niet bij blijven. “Waar het stopt met de uitbreiding van ons netwerk?”, vraagt hij zich af, “voorlopig niet. We willen blijven groeien. Er rijden in Nederland nog zóveel auto’s op fossiele brandstof, dat er voorlopig nog zat te doen is. Honderd Fieten Olie tankstations, dat lijkt me we een mooi getal, haha!”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk