'Shell nummer twee'

Aral blijft marktleider in Duitsland, onafhankelijke tankstations grootste groep

Aral was ook in 2023 in aantal locaties de grootste tankstationformule in Duitsland. Nummer twee is Shell, op afstand gevolgd door Total. Onafhankelijke tankstations blijven in Duitsland echter de dienst uitmaken. In aantal locaties zijn er van deze stations het meest.
Met bijna 2300 locaties, is Aral de grootste tankstationformule van Duitsland. Shell is de nummer twee. Foto: Aral, 2024

Aral was ook in 2023 in aantal locaties de grootste tankstationformule van Duitsland. Nummer twee is Shell, op afstand gevolgd door Total. Onafhankelijke tankstations blijven in Duitsland echter de dienst uitmaken. In aantal locaties zijn er van deze stations het meest.

Dit blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Statista. Het Duitse Aral, sinds 2002 onderdeel van BP, is al jarenlang de grootste tankstationformule van Duitsland. Dit was ook zo in 2023, hoewel het bedrijf het aantal tanklocaties met negentien zag dalen naar 2266 ten opzichte van het jaar ervoor. Shell is in Duitsland met 1947 tankstations de op een na grootste formule, gevolgd door Total met 1157 locaties op plaats drie. De top 10 bestaat verder uit ESSO, AVIA, JET, Orlen, Eni, HEM en OMV. De grootste groep blijft in Duitsland echter de zelfstandige tankstations; daarvan zijn er op dit moment 2766.

Italië meeste

In 2023 waren er in totaal 14.093 tankstations in Duitsland te vinden. In Europa staat Italië bovenaan met ruim 21.000 tanklocaties waar de automobilist terecht kan. In de meeste gevallen zijn deze tankstations erg klein. Net als Nederland heeft ook Duitsland te maken met een langzaam maar zekere afname van het aantal tanklocaties in het land. Waren dat er in de jaren zestig en zeventig ruim 40.000, op dit moment zijn er ruim 14.000 actief, wat neerkomt op meer dan een halvering.

Ook Nederland

Tot begin jaren ‘90 was Aral ook gevestigd in Nederland. Daarna werden de stations in Nederland geruild met die van Mobil in Duitsland. De Nederlandse Mobil-stations werden later BP. Ook op de Belgische markt was Aral actief tot in 1999, toen de tweehonderd stations in het land werden overgenomen door Q8.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Aral blijft marktleider in Duitsland, onafhankelijke tankstations grootste groep | MobilityEnergy.com
'Shell nummer twee'

Aral blijft marktleider in Duitsland, onafhankelijke tankstations grootste groep

Aral was ook in 2023 in aantal locaties de grootste tankstationformule in Duitsland. Nummer twee is Shell, op afstand gevolgd door Total. Onafhankelijke tankstations blijven in Duitsland echter de dienst uitmaken. In aantal locaties zijn er van deze stations het meest.
Met bijna 2300 locaties, is Aral de grootste tankstationformule van Duitsland. Shell is de nummer twee. Foto: Aral, 2024

Aral was ook in 2023 in aantal locaties de grootste tankstationformule van Duitsland. Nummer twee is Shell, op afstand gevolgd door Total. Onafhankelijke tankstations blijven in Duitsland echter de dienst uitmaken. In aantal locaties zijn er van deze stations het meest.

Dit blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Statista. Het Duitse Aral, sinds 2002 onderdeel van BP, is al jarenlang de grootste tankstationformule van Duitsland. Dit was ook zo in 2023, hoewel het bedrijf het aantal tanklocaties met negentien zag dalen naar 2266 ten opzichte van het jaar ervoor. Shell is in Duitsland met 1947 tankstations de op een na grootste formule, gevolgd door Total met 1157 locaties op plaats drie. De top 10 bestaat verder uit ESSO, AVIA, JET, Orlen, Eni, HEM en OMV. De grootste groep blijft in Duitsland echter de zelfstandige tankstations; daarvan zijn er op dit moment 2766.

Italië meeste

In 2023 waren er in totaal 14.093 tankstations in Duitsland te vinden. In Europa staat Italië bovenaan met ruim 21.000 tanklocaties waar de automobilist terecht kan. In de meeste gevallen zijn deze tankstations erg klein. Net als Nederland heeft ook Duitsland te maken met een langzaam maar zekere afname van het aantal tanklocaties in het land. Waren dat er in de jaren zestig en zeventig ruim 40.000, op dit moment zijn er ruim 14.000 actief, wat neerkomt op meer dan een halvering.

Ook Nederland

Tot begin jaren ‘90 was Aral ook gevestigd in Nederland. Daarna werden de stations in Nederland geruild met die van Mobil in Duitsland. De Nederlandse Mobil-stations werden later BP. Ook op de Belgische markt was Aral actief tot in 1999, toen de tweehonderd stations in het land werden overgenomen door Q8.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk