'markt op één hoop gegooid'

NOVE-directeur Erik de Vries: ‘Er is geen branche zo transparant als die van de tankstations’

‘De conclusies die econoom Stef de Jong van het Economisch Bureau van de Autoriteit Consument en Markt trekt, namelijk dat prijsstijgingen aan de pomp door alle tankstations snel worden doorgevoerd en prijsdalingen langzamer waardoor de consument geld misloopt, gaan veel te ver. Die conclusies zijn voorbarig en worden onvoldoende onderbouwd.’
'De consument wordt in Nederland niet aan de pomp getild”, zegt directeur Erik de Vries van NOVE, de brancheorganisatie voor zelfstandige brandstofhandelaren. Foto: ProMedia, 2024

‘De conclusies die econoom Stef de Jong van het Economisch Bureau van de Autoriteit Consument en Markt trekt, namelijk dat prijsstijgingen aan de pomp door alle tankstations snel worden doorgevoerd en prijsdalingen langzamer waardoor de consument geld misloopt, gaan veel te ver. Die conclusies zijn voorbarig en worden onvoldoende onderbouwd.’

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Paul Blonk

NOVE-directeur Erik de Vries: ‘Er is geen branche zo transparant als die van de tankstations’ | MobilityEnergy.com
'markt op één hoop gegooid'

NOVE-directeur Erik de Vries: ‘Er is geen branche zo transparant als die van de tankstations’

‘De conclusies die econoom Stef de Jong van het Economisch Bureau van de Autoriteit Consument en Markt trekt, namelijk dat prijsstijgingen aan de pomp door alle tankstations snel worden doorgevoerd en prijsdalingen langzamer waardoor de consument geld misloopt, gaan veel te ver. Die conclusies zijn voorbarig en worden onvoldoende onderbouwd.’
'De consument wordt in Nederland niet aan de pomp getild”, zegt directeur Erik de Vries van NOVE, de brancheorganisatie voor zelfstandige brandstofhandelaren. Foto: ProMedia, 2024

‘De conclusies die econoom Stef de Jong van het Economisch Bureau van de Autoriteit Consument en Markt trekt, namelijk dat prijsstijgingen aan de pomp door alle tankstations snel worden doorgevoerd en prijsdalingen langzamer waardoor de consument geld misloopt, gaan veel te ver. Die conclusies zijn voorbarig en worden onvoldoende onderbouwd.’

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Paul Blonk