'vertrouwen in toekomst'

Altena & Zn. in Balkbrug na 55 jaar verder als onbemand tankstation

Na 55 jaar een bemand tankstation te zijn geweest, gaat Altena & Zn. aan de Coevorderweg in Balkbrug (N377) verder als onbemand station. Er kan nog steeds bij het tankstation in de uitstraling van Gulf worden getankt, maar de shop is per 1 januari 2024 gesloten.
Na meer dan 50 jaar in de kleuren van Total te hebben geopereerd, openden Harold en Marcha Altena in mei 2022 het tankstation in Balkbrug in de uitstraling van Gulf. Foto: ProMedia, 2023

Na 55 jaar een bemande tanklocatie te zijn geweest, gaat Altena & Zn. aan de Coevorderweg in Balkbrug (N377) nu verder als onbemand station. Er kan nog steeds bij het tankstation in de uitstraling van Gulf worden getankt, maar de shop is per 1 januari 2024 gesloten.

Dat laat Altena & Zn. woensdag weten. “Voor mij komt er een einde aan dertien jaar personeel, fijne gesprekken met vertegenwoordigers en alles wat er verder bij komt kijken”, zegt mede-eigenaar Marcha Altena van Garagebedrijf en Tankstation Altena. “Wij willen iedereen die de afgelopen jaren klant bij ons is geweest enorm bedanken voor het vertrouwen wat jullie in ons hadden. Ik kijk met vertrouwen naar de toekomst en ben nieuwsgierig welke kant mijn carrière opgaat”, aldus Altena.

Begrip

Het tankstation van Altena & Zn. aan de Coevorderweg in Balkbrug is een begrip in de Overijsselse plaats. Niet alleen runt de familie Altena al 55 jaar een tankstation op deze locatie, het was ook het enige bemande station in de plaats. De laatste jaren werd het tankstation gerund door Harold en Marcha Altena, de derde generatie van het familiebedrijf. Vóór de Tweede Wereldoorlog begonnen als fietsenmakerij met benzinepomp, groeide de locatie al snel uit tot hét tankstation van Balkbrug. In de loop van de jaren prijkten er verschillende merknamen op de luifel en pompen. Via Esfina werd het een Fina en daarna een Total. In mei 2022 werd TotalEnergies na 53 jaar vaarwel gezegd om onder de vleugels van Dalergy door te gaan in de hagelnieuwe uitstraling van Gulf (foto).

Vanaf 1 januari 2024 is de bemande shop van Altena & Zn. gesloten, maar automobilisten kunnen nog steeds op de locatie terecht voor Euro95, Super Plus 98 en diesel. Vrachtwagens hebben de mogelijkheid te tanken bij een high-speed dieselpomp. Garagebedrijf Altena, gevestigd op dezelfde locatie, blijft eveneens gewoon open.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Altena & Zn. in Balkbrug na 55 jaar verder als onbemand tankstation | MobilityEnergy.com
'vertrouwen in toekomst'

Altena & Zn. in Balkbrug na 55 jaar verder als onbemand tankstation

Na 55 jaar een bemand tankstation te zijn geweest, gaat Altena & Zn. aan de Coevorderweg in Balkbrug (N377) verder als onbemand station. Er kan nog steeds bij het tankstation in de uitstraling van Gulf worden getankt, maar de shop is per 1 januari 2024 gesloten.
Na meer dan 50 jaar in de kleuren van Total te hebben geopereerd, openden Harold en Marcha Altena in mei 2022 het tankstation in Balkbrug in de uitstraling van Gulf. Foto: ProMedia, 2023

Na 55 jaar een bemande tanklocatie te zijn geweest, gaat Altena & Zn. aan de Coevorderweg in Balkbrug (N377) nu verder als onbemand station. Er kan nog steeds bij het tankstation in de uitstraling van Gulf worden getankt, maar de shop is per 1 januari 2024 gesloten.

Dat laat Altena & Zn. woensdag weten. “Voor mij komt er een einde aan dertien jaar personeel, fijne gesprekken met vertegenwoordigers en alles wat er verder bij komt kijken”, zegt mede-eigenaar Marcha Altena van Garagebedrijf en Tankstation Altena. “Wij willen iedereen die de afgelopen jaren klant bij ons is geweest enorm bedanken voor het vertrouwen wat jullie in ons hadden. Ik kijk met vertrouwen naar de toekomst en ben nieuwsgierig welke kant mijn carrière opgaat”, aldus Altena.

Begrip

Het tankstation van Altena & Zn. aan de Coevorderweg in Balkbrug is een begrip in de Overijsselse plaats. Niet alleen runt de familie Altena al 55 jaar een tankstation op deze locatie, het was ook het enige bemande station in de plaats. De laatste jaren werd het tankstation gerund door Harold en Marcha Altena, de derde generatie van het familiebedrijf. Vóór de Tweede Wereldoorlog begonnen als fietsenmakerij met benzinepomp, groeide de locatie al snel uit tot hét tankstation van Balkbrug. In de loop van de jaren prijkten er verschillende merknamen op de luifel en pompen. Via Esfina werd het een Fina en daarna een Total. In mei 2022 werd TotalEnergies na 53 jaar vaarwel gezegd om onder de vleugels van Dalergy door te gaan in de hagelnieuwe uitstraling van Gulf (foto).

Vanaf 1 januari 2024 is de bemande shop van Altena & Zn. gesloten, maar automobilisten kunnen nog steeds op de locatie terecht voor Euro95, Super Plus 98 en diesel. Vrachtwagens hebben de mogelijkheid te tanken bij een high-speed dieselpomp. Garagebedrijf Altena, gevestigd op dezelfde locatie, blijft eveneens gewoon open.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk