accijnsverhoging

Drukte bij tankstations loopt op, eerste raken uitverkocht

Drukte bij tankstations loopt op, eerste raken uitverkocht
Vanaf 1 juli wordt tanken fors duurder door een accijnsverhoging. Reden voor Nederland om massaal nog even 'goedkoop' de tank vol te gooien. Foto: ProMedia, 2023

De drukte bij tankstations begint op te lopen nu automobilisten hun laatste kans pakken om nog even goedkoper brandstof in te slaan. Dit meldt het ANP. Het was vrijdagochtend ongeveer 50 procent drukker dan normaal en branchevereniging NOVE verwacht dat dat in de middag nog wat verder toeneemt. Bij een klein deel van de pompen is de benzine tijdelijk uitverkocht.

De afgelopen dagen hadden pomphouders het ook al een stuk drukker, maar zoals verwacht ligt de piek op deze vrijdag. De vorig jaar verlaagde accijns op benzine gaat zaterdag met zo’n 14 cent per liter omhoog. Diesel wordt dan 10 cent duurder. NOVE, dat staat voor Nederlandse Organisatie Voor de Energiebranche, heeft ongeveer 150 leden. Ze exploiteren 1800 van de ongeveer 4000 tankstations in Nederland. Enkele zijn vrijdag zonder brandstof komen te staan. Dat aantal kan volgens directeur Erik de Vries in de loop van de dag nog verder oplopen tot enkele tientallen.

Prioriteit

Volgens De Vries is er geen reden tot paniek, ook omdat pomphouders goed waren voorbereid. “De dingen die opraken zijn vooral speciale producten, zoals superbenzine. De prioriteit voor het bijvullen lag bij de standaardbrandstoffen. En met zoveel tankstations is er altijd wel eentje in de buurt met voorraad.” Over lange rijen aan de pomp hoorde de directeur nog niets.

De Belangenvereniging Tankstations (BETA) ziet in grote lijnen dezelfde drukte. Voorzitter Ewout Klok zag bij zijn eigen tankstation in Hoogeveen vrijdagochtend al wel rijen ontstaan. “En gisteren was het al drukker dan verwacht. Toen zagen we de eerste ‘drooglopers’, maar die zijn vannacht weer bevoorraad. Ik verwacht dat het allemaal goed komt”, aldus Klok tegen het ANP.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Drukte bij tankstations loopt op, eerste raken uitverkocht | MobilityEnergy.com
accijnsverhoging

Drukte bij tankstations loopt op, eerste raken uitverkocht

Drukte bij tankstations loopt op, eerste raken uitverkocht
Vanaf 1 juli wordt tanken fors duurder door een accijnsverhoging. Reden voor Nederland om massaal nog even 'goedkoop' de tank vol te gooien. Foto: ProMedia, 2023

De drukte bij tankstations begint op te lopen nu automobilisten hun laatste kans pakken om nog even goedkoper brandstof in te slaan. Dit meldt het ANP. Het was vrijdagochtend ongeveer 50 procent drukker dan normaal en branchevereniging NOVE verwacht dat dat in de middag nog wat verder toeneemt. Bij een klein deel van de pompen is de benzine tijdelijk uitverkocht.

De afgelopen dagen hadden pomphouders het ook al een stuk drukker, maar zoals verwacht ligt de piek op deze vrijdag. De vorig jaar verlaagde accijns op benzine gaat zaterdag met zo’n 14 cent per liter omhoog. Diesel wordt dan 10 cent duurder. NOVE, dat staat voor Nederlandse Organisatie Voor de Energiebranche, heeft ongeveer 150 leden. Ze exploiteren 1800 van de ongeveer 4000 tankstations in Nederland. Enkele zijn vrijdag zonder brandstof komen te staan. Dat aantal kan volgens directeur Erik de Vries in de loop van de dag nog verder oplopen tot enkele tientallen.

Prioriteit

Volgens De Vries is er geen reden tot paniek, ook omdat pomphouders goed waren voorbereid. “De dingen die opraken zijn vooral speciale producten, zoals superbenzine. De prioriteit voor het bijvullen lag bij de standaardbrandstoffen. En met zoveel tankstations is er altijd wel eentje in de buurt met voorraad.” Over lange rijen aan de pomp hoorde de directeur nog niets.

De Belangenvereniging Tankstations (BETA) ziet in grote lijnen dezelfde drukte. Voorzitter Ewout Klok zag bij zijn eigen tankstation in Hoogeveen vrijdagochtend al wel rijen ontstaan. “En gisteren was het al drukker dan verwacht. Toen zagen we de eerste ‘drooglopers’, maar die zijn vannacht weer bevoorraad. Ik verwacht dat het allemaal goed komt”, aldus Klok tegen het ANP.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk