Raad van state

Na negen jaar gedoe, bouw Fieten Olie in Doetinchem van start

Na negen jaar gedoe, bouw tankstation Fieten Olie Doetinchem van start
Na negen jaar gesteggel, is deze week aan de Oostelijke Randweg in Doetinchem de bouw begonnen van een Fieten Olie. Foto: ProMedia, 2023

Aan de Oostelijke Randweg van Doetinchem is deze week de bouw begonnen van een Fieten Olie tankstation, gerund door ondernemer Theo Wenting. Het hele proces, vanaf de plannen om het tankstation van Wenting aan de Wijnbergseweg te verplaatsen naar de nieuwe locatie tot de start van de bouw, vergde negen jaar.

De realisatie duurde zo lang omdat omwonenden bezwaar maakten tegen de verhuizing van het tankstation naar de Oostelijke Randweg, een weg vlakbij natuurgebied De Zumpe. Volgens hen had de gemeenteraad het bestemmingsplan voor de verhuizing van het tankstation niet zorgvuldig afgewogen. Ook zouden andere locaties beter zijn met het oog op het nabij gelegen natuurgebied. De politiek gaf de bezwaarmakers eerst gelijk, maar daarna ontstonden er toch weer problemen. In 2021 oordeelde de Raad van State dat de gemeenteraad een nieuw besluit moest nemen, nadat in maart 2020 een meerderheid tegen de verhuizing van het tankstation had gestemd. In de daaropvolgende zomer kwam de kwestie opnieuw in de gemeenteraad van Doetinchem en toen bleek er wél een nipte meerderheid voor de verhuizing te zijn.
Grootste bezwaar tegen de bouw van het tankstation aan de Oostelijke Randweg was de vrees voor milieuschade. Ook hadden er volgens omwonenden meer alternatieve locaties in het onderzoek moeten worden betrokken. Deze bezwaren werden dit voorjaar door de Raad van State van de hand gewezen.

2013

De plannen van eigenaar Theo Wenting voor een nieuw bemand tankstation met shop dateren al van 2013. Door gerechtelijke procedures en het besluit van de gemeenteraad ging er telkens een streep door de verhuisplannen. Met nu een ‘go’ van de Raad van State is deze week officieel de bouw van de Fieten Olie aan de Oostelijke Randweg in Doetinchem begonnen. Waarschijnlijk kan er vanaf medio oktober op de nieuwe locatie worden getankt, onder meer Euro 95 (E10), Super Plus 98 (E5), diesel en LPG.

Zelftank Th. Wenting aan de Wijnbergseweg in Doetinchem werd op 1 november 2019 overgenomen door Fieten Olie en droeg sinds die tijd de naam van de formule uit Hollandscheveld.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Na negen jaar gedoe, bouw Fieten Olie in Doetinchem van start | MobilityEnergy.com
Raad van state

Na negen jaar gedoe, bouw Fieten Olie in Doetinchem van start

Na negen jaar gedoe, bouw tankstation Fieten Olie Doetinchem van start
Na negen jaar gesteggel, is deze week aan de Oostelijke Randweg in Doetinchem de bouw begonnen van een Fieten Olie. Foto: ProMedia, 2023

Aan de Oostelijke Randweg van Doetinchem is deze week de bouw begonnen van een Fieten Olie tankstation, gerund door ondernemer Theo Wenting. Het hele proces, vanaf de plannen om het tankstation van Wenting aan de Wijnbergseweg te verplaatsen naar de nieuwe locatie tot de start van de bouw, vergde negen jaar.

De realisatie duurde zo lang omdat omwonenden bezwaar maakten tegen de verhuizing van het tankstation naar de Oostelijke Randweg, een weg vlakbij natuurgebied De Zumpe. Volgens hen had de gemeenteraad het bestemmingsplan voor de verhuizing van het tankstation niet zorgvuldig afgewogen. Ook zouden andere locaties beter zijn met het oog op het nabij gelegen natuurgebied. De politiek gaf de bezwaarmakers eerst gelijk, maar daarna ontstonden er toch weer problemen. In 2021 oordeelde de Raad van State dat de gemeenteraad een nieuw besluit moest nemen, nadat in maart 2020 een meerderheid tegen de verhuizing van het tankstation had gestemd. In de daaropvolgende zomer kwam de kwestie opnieuw in de gemeenteraad van Doetinchem en toen bleek er wél een nipte meerderheid voor de verhuizing te zijn.
Grootste bezwaar tegen de bouw van het tankstation aan de Oostelijke Randweg was de vrees voor milieuschade. Ook hadden er volgens omwonenden meer alternatieve locaties in het onderzoek moeten worden betrokken. Deze bezwaren werden dit voorjaar door de Raad van State van de hand gewezen.

2013

De plannen van eigenaar Theo Wenting voor een nieuw bemand tankstation met shop dateren al van 2013. Door gerechtelijke procedures en het besluit van de gemeenteraad ging er telkens een streep door de verhuisplannen. Met nu een ‘go’ van de Raad van State is deze week officieel de bouw van de Fieten Olie aan de Oostelijke Randweg in Doetinchem begonnen. Waarschijnlijk kan er vanaf medio oktober op de nieuwe locatie worden getankt, onder meer Euro 95 (E10), Super Plus 98 (E5), diesel en LPG.

Zelftank Th. Wenting aan de Wijnbergseweg in Doetinchem werd op 1 november 2019 overgenomen door Fieten Olie en droeg sinds die tijd de naam van de formule uit Hollandscheveld.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk