verdere uitbreiding

OG Clean Fuels viert 15 jaar: ‘Al driehonderd locaties in vier landen’

OG Clean Fuels viert 15 jaar: ‘Opgericht aan tuintafel, nu bedrijf van 200 miljoen’
Door Marcel Borger in 2008 aan de tuintafel opgericht, is nu goed voor driehonderd locaties in vier landen. Foto: OG Clean Fuels, 2023

OG Clean Fuels viert op donderdag 1 juni het 15-jarige bestaan als multinational in schone brandstoffen. Wat in 2008 aan de tuintafel van oprichter Marcel Borger begon als OrangeGas en in 2009 het eerste tankstation opende, is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met een omzet van 200 miljoen euro.

Met bijna driehonderd locaties in vier Europese landen, is het Nederlandse OG Clean Fuels (OG) marktleider op het gebied van schone brandstoffen. Vanaf de oprichting streeft het bedrijf ernaar om een verschil te maken in de Europese schone mobiliteit, te beginnen met Bio-CNG tankstations in Nederland. Na het succesvol opzetten van een netwerk van meer dan tachtig stations in Nederland, werd in 2017 de stap naar Duitsland gemaakt. Hier zijn inmiddels meer dan 120 stations operationeel. In 2019 volgde Zweden met de overname van vijf stations in de omgeving van Helsingborg. In 2022 werden veertig stations aan het netwerk toegevoegd door de overname van FordonsGas waarmee het op vijftig stations in totaal kwam. Dit jaar volgde de opening van twee nieuwe stations in Italië.

Doelen

“De visie van OG draait om een multi clean fuels benadering en staat daarmee voor alle schone brandstoffen, zoals Bio-CNG, BIO-LNG, EV, waterstof en HVO100”, licht director Benelux Joyce van Os de Man van OG toe. “Als OG zijn we ervan overtuigd dat het gebruik van verschillende schone brandstoffen essentieel is om de gestelde doelen te behalen en schone mobiliteit voor iedereen mogelijk te maken. OG erkent dat alleen EV en waterstof niet voldoende zijn om de ambitie van een schone mobiliteit vóór 2040 te verwezenlijken.”

Dream tankstations

OG geeft aan het bestaande netwerk verder uit te willen breiden. Het bedrijf streeft hierbij naar de realisatie van zogenaamde ‘dream tankstations’ waar uitsluitend verschillende schone brandstoffen worden aangeboden. “Deze tankstations zijn dus honderd procent groen”, zegt Van Os de Man. “Naast de groei binnen de huidige landen hebben we ambitieuze plannen om uit te breiden naar zes á zeven landen, waaronder Groot-Brittannië.” Tegen 2030 is het doel om een netwerk van meer dan duizend locaties in heel Europa te hebben, met een omzet van een miljard euro. Hiermee wil OG uitgroeien tot de grootste onafhankelijke schone brandstoffenretailer van Europa.

Kansen

“We kijken vol enthousiasme naar de toekomst en de kansen die ons te wachten staan”, vult oprichter en directeur Marcel Borger aan. “Met vastberadenheid zullen we blijven innoveren en ons netwerk van schone brandstofstations verder uitbreiden. Samen versnellen we de overgang naar duurzame mobiliteit en maken we een positieve impact op de wereld. De toekomst is veelbelovend en we staan klaar om de leidende rol te vervullen in de ontwikkeling naar schonere en groenere mobiliteit.”

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

OG Clean Fuels viert 15 jaar: ‘Al driehonderd locaties in vier landen’ | MobilityEnergy.com
verdere uitbreiding

OG Clean Fuels viert 15 jaar: ‘Al driehonderd locaties in vier landen’

OG Clean Fuels viert 15 jaar: ‘Opgericht aan tuintafel, nu bedrijf van 200 miljoen’
Door Marcel Borger in 2008 aan de tuintafel opgericht, is nu goed voor driehonderd locaties in vier landen. Foto: OG Clean Fuels, 2023

OG Clean Fuels viert op donderdag 1 juni het 15-jarige bestaan als multinational in schone brandstoffen. Wat in 2008 aan de tuintafel van oprichter Marcel Borger begon als OrangeGas en in 2009 het eerste tankstation opende, is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met een omzet van 200 miljoen euro.

Met bijna driehonderd locaties in vier Europese landen, is het Nederlandse OG Clean Fuels (OG) marktleider op het gebied van schone brandstoffen. Vanaf de oprichting streeft het bedrijf ernaar om een verschil te maken in de Europese schone mobiliteit, te beginnen met Bio-CNG tankstations in Nederland. Na het succesvol opzetten van een netwerk van meer dan tachtig stations in Nederland, werd in 2017 de stap naar Duitsland gemaakt. Hier zijn inmiddels meer dan 120 stations operationeel. In 2019 volgde Zweden met de overname van vijf stations in de omgeving van Helsingborg. In 2022 werden veertig stations aan het netwerk toegevoegd door de overname van FordonsGas waarmee het op vijftig stations in totaal kwam. Dit jaar volgde de opening van twee nieuwe stations in Italië.

Doelen

“De visie van OG draait om een multi clean fuels benadering en staat daarmee voor alle schone brandstoffen, zoals Bio-CNG, BIO-LNG, EV, waterstof en HVO100”, licht director Benelux Joyce van Os de Man van OG toe. “Als OG zijn we ervan overtuigd dat het gebruik van verschillende schone brandstoffen essentieel is om de gestelde doelen te behalen en schone mobiliteit voor iedereen mogelijk te maken. OG erkent dat alleen EV en waterstof niet voldoende zijn om de ambitie van een schone mobiliteit vóór 2040 te verwezenlijken.”

Dream tankstations

OG geeft aan het bestaande netwerk verder uit te willen breiden. Het bedrijf streeft hierbij naar de realisatie van zogenaamde ‘dream tankstations’ waar uitsluitend verschillende schone brandstoffen worden aangeboden. “Deze tankstations zijn dus honderd procent groen”, zegt Van Os de Man. “Naast de groei binnen de huidige landen hebben we ambitieuze plannen om uit te breiden naar zes á zeven landen, waaronder Groot-Brittannië.” Tegen 2030 is het doel om een netwerk van meer dan duizend locaties in heel Europa te hebben, met een omzet van een miljard euro. Hiermee wil OG uitgroeien tot de grootste onafhankelijke schone brandstoffenretailer van Europa.

Kansen

“We kijken vol enthousiasme naar de toekomst en de kansen die ons te wachten staan”, vult oprichter en directeur Marcel Borger aan. “Met vastberadenheid zullen we blijven innoveren en ons netwerk van schone brandstofstations verder uitbreiden. Samen versnellen we de overgang naar duurzame mobiliteit en maken we een positieve impact op de wereld. De toekomst is veelbelovend en we staan klaar om de leidende rol te vervullen in de ontwikkeling naar schonere en groenere mobiliteit.”

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk