Liveblog: de Tankstation & Carwash Vakbeurs in beeld

Tankstation & Carwash Vakbeurs 2022
De Tankstation & Carwash Vakbeurs is dit jaar in Expo Houten Foto: ProMedia

Welkom bij dit liveblog over de Tankstation & Carwash Vakbeurs 2022. Vanaf de grootste beursvloer op het gebied van oplossingen voor brandstof, energie en carwash in Nederland en België, deelt TankPro het laatste nieuws en de leukste momenten. 

Liveblog gesloten.

Update 16.00 uur: De beurs is gesloten. Twee dagen vol innovaties, presentaties en netwerkmogelijkheden zitten er op. Bedankt voor het lezen van dit liveblog en tot volgend jaar!

Update 14.45 uur: Bij de stand van Christ Wash Systems staat een Bubble Gun & Brush-installatie (zie foto), waar bezoekers het wassen met de Bubble Gun (met schuim) en de Bubble Brush zelf kunnen ervaren. CarwashPro-redacteur Belinda probeerde het uit: “Dit ruikt lekker!”

Update 12.00 uur: Groot nieuws op de stand van Smarter Nozzle Europe. Het bedrijf kondigt namelijk een samenwerking aan met TinQ. Een groot deel van de ruim 400 locaties van het bedrijf zal uitgerust worden met iNozzles, de nozzles waarop tijdens het tanken naar een klein beeldscherm gekeken kan worden. Zo’n 250 locaties zullen geschikt zijn voor deze oplossing. Het gaat om minimaal vier en maximaal acht iNozzles per locatie. De grootse uitrol begint in het eerste kwartaal van 2023 en is naar verwachting een jaar later volledig afgerond.

Update 11.15 uur: De tweede kennissessie van het donderdagprogramma is begonnen. Daarin worden de kansen voor onbemand wassen besproken. “Ik denk dat de transitie alleen maar doorgaat en zal versnellen”, zegt Erik Mekelenkamp van EenzetCarwash daarover. “We kijken ook naar wasboxconcepten, omdat daar ook veel interesse in is.” De eerste kennissessie van de dag stond in het teken van de tabaksverkoop in het petrolkanaal.

Update 11.00 uur: Het wordt drukker en drukker op de beursvloer. Standhouders doen hard hun best om zo veel mogelijk bezoekers naar hun stand te lokken. Zo wordt er zelfs hutspot geserveerd. Ook de geur van versgebakken broodjes is te ruiken.

Update 10.10 uur: Op de stand van WashTec (zie foto) is de nieuwe SmartCare rollover te bewonderen. Vanaf eind december staat de eerste rollover van dit type bij een waslocatie in Nederland.

Update 10.00 uur: De deuren zijn weer geopend. Het is nog rustig, maar de eerste bezoekers druppelen al langzaam binnen.

Goedemorgen! Dag 2 van de beurs staat op het punt van beginnen. Over een kleine 40 minuten gaan de deuren weer open. Naast een volle beursvloer zijn er weer verschillende kennissessies. Om 10.30 uur gaan we van start met de eerste over tabaksverkoop in het petrolkanaal. Zien we je daar? Kijk hieronder naar een impressie van de eerste dag.

Liveblog gesloten. Gaat morgen verder. 

Update 17.00 uur: Het congres zit erop. Dat betekent dat nu ook die bezoekers zich naar de borrel kunnen begeven. Daarmee sluiten we gelijk deze volle beursdag af. Ook op de tweede dag zal er weer voldoende te beleven en te zien zijn. Tot dan!

Update 16.30 uur: De stellingen voor de tweede paneldiscussie van het congres zijn scherp geformuleerd, en gaan over de rol van alternatieve brandstoffen binnen de huidige energietransitie. Joyce van Os de Man (OG Clean Fuels), Jim Looise (Road & Rail/GoodFuels) en Rob Castien (Resato Hydrogen Technology) delen hun kijk op zaken.

Update 15.30 uur: Tijdens het congres is het woord aan Caro De Brouwer van Fastned. Dat steeds meer tankstationondernemingen op verzorgingsplaatsen inzetten op laadoplossingen, is volgens haar een positieve ontwikkeling. Het bedrijf zelf opent op korte termijn de eerste shop. Dat zal in België zijn. Als dat goed gaat, zal Fastned kijken naar een verdere uitrol, vertelt ze.

Update 14.55 uur: Ondertussen is het gezellig druk op de beurs, met ook veel bekende gezichten uit de autowasbranche, waaronder het team van Eenzet Carwash. Zij hebben dit jaar op de stand een opvallend blauwe foodtruck, met goede koffie en worstenbroodjes.

Update 14.40 uur: Een interessante paneldiscussie tijdens het congres, met dagvoorzitter Luberto van Buiten (Automotive Online en Fleet&Mobility) en sprekers Erik Stern (BOVAG), Eric van Voorthuizen (Orange Charging) en Boyd Schooneman (NXT Mobility).

Update 14.10 uur: Directeur Jan Harmen Akkerman van TanQyou gelooft in ‘merging of markets’. “In 2030 heeft de consument geen binding meer met één tankstation of leverancier, maar gaat het via een abonnement bij één energie- en mobiliteitsaanbieder”, zegt hij op het congres. Daarnaast zijn de mobiliteitshubs volgens Akkerman de tankstations van de toekomst, met naast elektrische laadinfrastructuur een aansluiting met het openbaar vervoer, deelscooters en pakketkluisjes op de hub.

Update 13.30 uur: Het congres ‘To charge or not to charge’ is van start gegaan. De eerste spreker van het congres, Erik Schepens van regionaal netwerkbedrijf Liander, deelde zijn visie op de transitie naar duurzame mobiliteit en de mogelijkheden om de druk op het elektriciteitsnet te verminderen. “Succesvol zijn in deze energietransitie vraagt om samenwerking over de bestaande ketens heen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen geen barrière zal zijn.”

Update 11.15 uur: Een groepje bezoekers luistert naar de tweede kennissessie van de dag, waarin Joop Scheer van Midmid vertelt over digitalisering in en om het tankstation. De bestelzuilen noemt hij ‘de trend van dit moment’. Ook wordt het volgens hem makkelijker om te communiceren met de klant door bijvoorbeeld het gebruik van QR-codes. Op die manier kan je de bezoeker alvast warm maken voor een aankoop in de shop, stelt hij.

Update: Vanochtend vroeg waren redacteuren Belinda Meijers en Nico Schinkelshoek te horen bij RTV Utrecht. Verslaggever Robert Jan Booij nam voor dag en dauw een kijkje op de beursvloer. Het radiofragment in de uitzending van ‘Utrecht is Wakker’ is hier terug te luisteren (minuut 39.15 tot 45.39).

10.00 uur: De deuren van de Tankstation & Carwash Vakbeurs zijn geopend! Het beloven twee mooie dagen te worden. De eerste bezoekers van het tweedaagse evenement druppelen al langzaam binnen.

Auteur: Belinda Meijers & Nico Schinkelshoek

Liveblog: de Tankstation & Carwash Vakbeurs in beeld | MobilityEnergy.com

Liveblog: de Tankstation & Carwash Vakbeurs in beeld

Tankstation & Carwash Vakbeurs 2022
De Tankstation & Carwash Vakbeurs is dit jaar in Expo Houten Foto: ProMedia

Welkom bij dit liveblog over de Tankstation & Carwash Vakbeurs 2022. Vanaf de grootste beursvloer op het gebied van oplossingen voor brandstof, energie en carwash in Nederland en België, deelt TankPro het laatste nieuws en de leukste momenten. 

Liveblog gesloten.

Update 16.00 uur: De beurs is gesloten. Twee dagen vol innovaties, presentaties en netwerkmogelijkheden zitten er op. Bedankt voor het lezen van dit liveblog en tot volgend jaar!

Update 14.45 uur: Bij de stand van Christ Wash Systems staat een Bubble Gun & Brush-installatie (zie foto), waar bezoekers het wassen met de Bubble Gun (met schuim) en de Bubble Brush zelf kunnen ervaren. CarwashPro-redacteur Belinda probeerde het uit: “Dit ruikt lekker!”

Update 12.00 uur: Groot nieuws op de stand van Smarter Nozzle Europe. Het bedrijf kondigt namelijk een samenwerking aan met TinQ. Een groot deel van de ruim 400 locaties van het bedrijf zal uitgerust worden met iNozzles, de nozzles waarop tijdens het tanken naar een klein beeldscherm gekeken kan worden. Zo’n 250 locaties zullen geschikt zijn voor deze oplossing. Het gaat om minimaal vier en maximaal acht iNozzles per locatie. De grootse uitrol begint in het eerste kwartaal van 2023 en is naar verwachting een jaar later volledig afgerond.

Update 11.15 uur: De tweede kennissessie van het donderdagprogramma is begonnen. Daarin worden de kansen voor onbemand wassen besproken. “Ik denk dat de transitie alleen maar doorgaat en zal versnellen”, zegt Erik Mekelenkamp van EenzetCarwash daarover. “We kijken ook naar wasboxconcepten, omdat daar ook veel interesse in is.” De eerste kennissessie van de dag stond in het teken van de tabaksverkoop in het petrolkanaal.

Update 11.00 uur: Het wordt drukker en drukker op de beursvloer. Standhouders doen hard hun best om zo veel mogelijk bezoekers naar hun stand te lokken. Zo wordt er zelfs hutspot geserveerd. Ook de geur van versgebakken broodjes is te ruiken.

Update 10.10 uur: Op de stand van WashTec (zie foto) is de nieuwe SmartCare rollover te bewonderen. Vanaf eind december staat de eerste rollover van dit type bij een waslocatie in Nederland.

Update 10.00 uur: De deuren zijn weer geopend. Het is nog rustig, maar de eerste bezoekers druppelen al langzaam binnen.

Goedemorgen! Dag 2 van de beurs staat op het punt van beginnen. Over een kleine 40 minuten gaan de deuren weer open. Naast een volle beursvloer zijn er weer verschillende kennissessies. Om 10.30 uur gaan we van start met de eerste over tabaksverkoop in het petrolkanaal. Zien we je daar? Kijk hieronder naar een impressie van de eerste dag.

Liveblog gesloten. Gaat morgen verder. 

Update 17.00 uur: Het congres zit erop. Dat betekent dat nu ook die bezoekers zich naar de borrel kunnen begeven. Daarmee sluiten we gelijk deze volle beursdag af. Ook op de tweede dag zal er weer voldoende te beleven en te zien zijn. Tot dan!

Update 16.30 uur: De stellingen voor de tweede paneldiscussie van het congres zijn scherp geformuleerd, en gaan over de rol van alternatieve brandstoffen binnen de huidige energietransitie. Joyce van Os de Man (OG Clean Fuels), Jim Looise (Road & Rail/GoodFuels) en Rob Castien (Resato Hydrogen Technology) delen hun kijk op zaken.

Update 15.30 uur: Tijdens het congres is het woord aan Caro De Brouwer van Fastned. Dat steeds meer tankstationondernemingen op verzorgingsplaatsen inzetten op laadoplossingen, is volgens haar een positieve ontwikkeling. Het bedrijf zelf opent op korte termijn de eerste shop. Dat zal in België zijn. Als dat goed gaat, zal Fastned kijken naar een verdere uitrol, vertelt ze.

Update 14.55 uur: Ondertussen is het gezellig druk op de beurs, met ook veel bekende gezichten uit de autowasbranche, waaronder het team van Eenzet Carwash. Zij hebben dit jaar op de stand een opvallend blauwe foodtruck, met goede koffie en worstenbroodjes.

Update 14.40 uur: Een interessante paneldiscussie tijdens het congres, met dagvoorzitter Luberto van Buiten (Automotive Online en Fleet&Mobility) en sprekers Erik Stern (BOVAG), Eric van Voorthuizen (Orange Charging) en Boyd Schooneman (NXT Mobility).

Update 14.10 uur: Directeur Jan Harmen Akkerman van TanQyou gelooft in ‘merging of markets’. “In 2030 heeft de consument geen binding meer met één tankstation of leverancier, maar gaat het via een abonnement bij één energie- en mobiliteitsaanbieder”, zegt hij op het congres. Daarnaast zijn de mobiliteitshubs volgens Akkerman de tankstations van de toekomst, met naast elektrische laadinfrastructuur een aansluiting met het openbaar vervoer, deelscooters en pakketkluisjes op de hub.

Update 13.30 uur: Het congres ‘To charge or not to charge’ is van start gegaan. De eerste spreker van het congres, Erik Schepens van regionaal netwerkbedrijf Liander, deelde zijn visie op de transitie naar duurzame mobiliteit en de mogelijkheden om de druk op het elektriciteitsnet te verminderen. “Succesvol zijn in deze energietransitie vraagt om samenwerking over de bestaande ketens heen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen geen barrière zal zijn.”

Update 11.15 uur: Een groepje bezoekers luistert naar de tweede kennissessie van de dag, waarin Joop Scheer van Midmid vertelt over digitalisering in en om het tankstation. De bestelzuilen noemt hij ‘de trend van dit moment’. Ook wordt het volgens hem makkelijker om te communiceren met de klant door bijvoorbeeld het gebruik van QR-codes. Op die manier kan je de bezoeker alvast warm maken voor een aankoop in de shop, stelt hij.

Update: Vanochtend vroeg waren redacteuren Belinda Meijers en Nico Schinkelshoek te horen bij RTV Utrecht. Verslaggever Robert Jan Booij nam voor dag en dauw een kijkje op de beursvloer. Het radiofragment in de uitzending van ‘Utrecht is Wakker’ is hier terug te luisteren (minuut 39.15 tot 45.39).

10.00 uur: De deuren van de Tankstation & Carwash Vakbeurs zijn geopend! Het beloven twee mooie dagen te worden. De eerste bezoekers van het tweedaagse evenement druppelen al langzaam binnen.

Auteur: Belinda Meijers & Nico Schinkelshoek