MTC: in-app-betalingen bij tankstations steeds gebruikelijker

MultiTankcard in-app-betaling
In-app-betalen wordt steeds populairder Foto: MultiTankcard

Het is bij steeds meer tankstations mogelijk om in-app-betalingen te doen bij het afrekenen van brandstof, stelt MultiTankcard (MTC). De mobiliteitspasaanbieder verwacht dat binnenkort ruim 30 procent van de Nederlandse tankstations gebruikmaakt van deze betaaloptie van het bedrijf. 

De in-app-betaalmogelijkheid is beschikbaar voor alle leaseautorijders met een MTC-pas en werknemers, mkb’ers en zzp’ers met een MoveMove-pas van MTC. Bij deze vorm van betalen kunnen de pashouders bij de aangesloten tankstations vanuit de auto via een app hun kilometerstand, de gewenste soort brandstof en het nummer van de pomp intoetsen en vervolgens de transactie accorderen. Afrekenen aan de pomp zelf is daardoor niet meer nodig. In de app is bovendien te zien op welke locaties het in-app-betalen beschikbaar is.

Testfase bij Tamoil

Directeur Patrick Roozeman van MTC: “Onze klanten stellen de mogelijkheid om mobiel te betalen zeer op prijs. Gemak dient de mens en dat geldt natuurlijk ook voor tanken. Deze betaaloptie is naast makkelijk ook snel en veilig. Het is tevens een slim systeem, dat rekening houdt met toegestane brandstoffen en financiële limieten. Daarnaast is het een belangrijke eerste stap op weg naar het afschaffen van (plastic) passen.”

De in-app-betaalmogelijkheid werd vorig jaar na een uitgebreide testperiode als eerste in gebruik genomen bij de ongeveer tweehonderd tankstations van Tamoil. Jeroen Buyk, Retail Manager bij Tamoil, zegt zeer tevreden te zijn met de resultaten: “We zien dat contactloos betalen duidelijk terrein wint. Sinds de invoering van deze betaalwijze voor onze klanten in juni 2021 is het verkochte brandstofvolume via in-app betalen bij Tamoil al meer dan verdrievoudigd. We staan nog maar aan het begin en verwachten dat de groei van deze betaaloptie de komende tijd flink zal doorzetten.”

Meerdere samenwerkingen

Naast Tamoil sloten ook diverse andere stations zich het afgelopen jaar aan bij deze betaaloptie van MTC. Volgens Roozeman heerst er soms nog wat ‘koudwatervrees bij benzinemerken’ die een eigen app hebben voor mobiel betalen. “Maar daarmee kan de automobilist alleen bij dit ene merk terecht. Wij werken er hard aan om uiteindelijk ook die aarzelende partijen over de streep te trekken en samen te bouwen aan de opmars van deze betaalmogelijkheid.”

Voor de ontwikkeling van de app werkte MTC samen met TSG Netherlands, aanbieder van geïntegreerde betaaloplossingen (MobyPay). Frans Somers van TSG: “Inmiddels is het mogelijk om de mobiele versie van de MTC-app te gebruiken op een groot aantal tankstations in Nederland. Naast MTC kunnen er meerdere tankkaarten geaccepteerd worden op deze locaties. Gebruikers zijn het unaniem eens dat het heel makkelijk is, indien men eenmaal gewend is aan mobiel tanken, wil men niet meer anders.”

In de onderstaande video van MTC wordt uitgelegd hoe in-app-betalen werkt.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

MTC: in-app-betalingen bij tankstations steeds gebruikelijker | MobilityEnergy.com

MTC: in-app-betalingen bij tankstations steeds gebruikelijker

MultiTankcard in-app-betaling
In-app-betalen wordt steeds populairder Foto: MultiTankcard

Het is bij steeds meer tankstations mogelijk om in-app-betalingen te doen bij het afrekenen van brandstof, stelt MultiTankcard (MTC). De mobiliteitspasaanbieder verwacht dat binnenkort ruim 30 procent van de Nederlandse tankstations gebruikmaakt van deze betaaloptie van het bedrijf. 

De in-app-betaalmogelijkheid is beschikbaar voor alle leaseautorijders met een MTC-pas en werknemers, mkb’ers en zzp’ers met een MoveMove-pas van MTC. Bij deze vorm van betalen kunnen de pashouders bij de aangesloten tankstations vanuit de auto via een app hun kilometerstand, de gewenste soort brandstof en het nummer van de pomp intoetsen en vervolgens de transactie accorderen. Afrekenen aan de pomp zelf is daardoor niet meer nodig. In de app is bovendien te zien op welke locaties het in-app-betalen beschikbaar is.

Testfase bij Tamoil

Directeur Patrick Roozeman van MTC: “Onze klanten stellen de mogelijkheid om mobiel te betalen zeer op prijs. Gemak dient de mens en dat geldt natuurlijk ook voor tanken. Deze betaaloptie is naast makkelijk ook snel en veilig. Het is tevens een slim systeem, dat rekening houdt met toegestane brandstoffen en financiële limieten. Daarnaast is het een belangrijke eerste stap op weg naar het afschaffen van (plastic) passen.”

De in-app-betaalmogelijkheid werd vorig jaar na een uitgebreide testperiode als eerste in gebruik genomen bij de ongeveer tweehonderd tankstations van Tamoil. Jeroen Buyk, Retail Manager bij Tamoil, zegt zeer tevreden te zijn met de resultaten: “We zien dat contactloos betalen duidelijk terrein wint. Sinds de invoering van deze betaalwijze voor onze klanten in juni 2021 is het verkochte brandstofvolume via in-app betalen bij Tamoil al meer dan verdrievoudigd. We staan nog maar aan het begin en verwachten dat de groei van deze betaaloptie de komende tijd flink zal doorzetten.”

Meerdere samenwerkingen

Naast Tamoil sloten ook diverse andere stations zich het afgelopen jaar aan bij deze betaaloptie van MTC. Volgens Roozeman heerst er soms nog wat ‘koudwatervrees bij benzinemerken’ die een eigen app hebben voor mobiel betalen. “Maar daarmee kan de automobilist alleen bij dit ene merk terecht. Wij werken er hard aan om uiteindelijk ook die aarzelende partijen over de streep te trekken en samen te bouwen aan de opmars van deze betaalmogelijkheid.”

Voor de ontwikkeling van de app werkte MTC samen met TSG Netherlands, aanbieder van geïntegreerde betaaloplossingen (MobyPay). Frans Somers van TSG: “Inmiddels is het mogelijk om de mobiele versie van de MTC-app te gebruiken op een groot aantal tankstations in Nederland. Naast MTC kunnen er meerdere tankkaarten geaccepteerd worden op deze locaties. Gebruikers zijn het unaniem eens dat het heel makkelijk is, indien men eenmaal gewend is aan mobiel tanken, wil men niet meer anders.”

In de onderstaande video van MTC wordt uitgelegd hoe in-app-betalen werkt.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl