Greenpoint breidt station in Veghel uit met nieuw truckgedeelte, later mogelijk ook waterstof

Greenpoint Veghel uitbreiding
Foto: Greenpoint

Het Greenpoint-tankstation in het Noord-Brabantse Veghel wordt uitgebreid met een gloednieuw tankgedeelte voor trucks. Vrachtwagenchauffeurs kunnen daar naar verwachting over enkele maanden HVO20 en HVO100 afnemen. Later volgt mogelijk ook waterstof.

Bij locatie Doornhoek kunnen klanten nu al terecht voor LNG, CNG, Traxx Zero, diesel en AdBlue. De vier extra opstelplaatsen worden aan het station toegevoegd vanwege de grote aanloop van klanten, vertelt marketing manager Bart De Keuster. “Het is een drukke locatie, want het station ligt in een hotspot met veel distributie en logistieke activiteiten, dus er tanken de hele dag door truckchauffeurs.”

Ministation

Volgens De Keuster wil Van Kessel, waar Greenpoint onderdeel van is, al die chauffeurs vanaf eind mei of begin juni ook HVO20 en HVO100 kunnen aanbieden. Met de huidige tanks, het leidingwerk en de pompen is het echter niet mogelijk om nog twee extra producten aan te bieden. “Daarom wordt op het naastgelegen stuk grond, dat nu nog grasveld is, een tweede tankgedeelte met extra highspeed pompen geplaatst.” Er komt dus als het ware een ministation met eigen luifel naast het bestaande station te staan. De twee delen worden afgescheiden door de LNG-tank van Rolande.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Greenpoint Veghel
Greenpoint Doornhoek van bovenaf, met rechts het grasveld waar het nieuwe tankgedeelte komt. Foto: Greenpoint

Ook heeft Van Kessel ambities om de locatie uit te breiden met waterstof. Momenteel zit het bedrijf nog in de vergunningsfase. “Uit gesprekken blijkt dat er bij de bedrijven op het terrein veel animo voor is”, zegt De Keuster. “Het biedt echt kansen, maar we zitten nog in een pril stadium. Waterstof is al wel ingetekend in het grondplan, dus we zien het echt als een goede optie.” Hij verwacht dat de duurzame brandstof in 2023 ook in Veghel wordt aangeboden.

Nieuwbouw Ede

Hamer is voor Greenpoint bovendien druk bezig met de bouw van een nieuw station in Ede. Volgens de marketing manager lopen de werkzaamheden daar voorspoedig. “De tanks en het leidingwerk liggen in de grond. Nu zijn ze boven de grond bezig en de luifelpalen staan, net als het frame voor de shop. We lopen zelfs iets voor op de planning.”

Van Kessel Groep is actief in de verkoop en distributie van (duurzame) brandstoffen en smeermiddelen en exploiteert daarnaast 36 tankstations in Zuid-Nederland. Onder de naam Greenpoint heeft het bedrijf een netwerk van twaalf multi-energy-stations (inclusief Ede) met duurzame brandstoffen, een waterstoftankstation in Nieuwegein (in samenwerking met Hysolar) en plaatst het bijvoorbeeld laadpleinen bij bedrijven. Het tankconcept Greenpoint werd in 2015 opgericht.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl