Aantal elektrische auto’s in Nederland afgelopen jaar sterk toegenomen

Foto: Michael van Wijngaarden

Het aantal elektrische auto’s op de Nederlandse wegen bereikte in 2020 de 292.630, een stijging van 43 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Van alle Nederlandse personenauto’s was afgelopen jaar 3,2 procent elektrisch, tegenover 2,3 procent in 2019. Dat blijkt uit de ‘Jaaranalyse 2020 Elektrisch rijden op de weg – voertuigen en laadpunten’, die werd uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).  

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Aantal elektrische auto’s in Nederland afgelopen jaar sterk toegenomen | MobilityEnergy.com

Aantal elektrische auto’s in Nederland afgelopen jaar sterk toegenomen

Foto: Michael van Wijngaarden

Het aantal elektrische auto’s op de Nederlandse wegen bereikte in 2020 de 292.630, een stijging van 43 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Van alle Nederlandse personenauto’s was afgelopen jaar 3,2 procent elektrisch, tegenover 2,3 procent in 2019. Dat blijkt uit de ‘Jaaranalyse 2020 Elektrisch rijden op de weg – voertuigen en laadpunten’, die werd uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).  

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl