Waterstof beschikbaar op eigen bedrijventerrein door samenwerking Dalergy Group en Twinning Energy

Dalergy Group en Twinning Energy gaan een samenwerking aan op het gebied van waterstof. Dalergy Group, waar onder andere Dalhuisen Olie en Gulf Nederland onder vallen, zet daarmee ‘een stap naar het toegankelijker maken van waterstof als brandstof’. De twee partijen gaan gezamenlijk waterstof aanbieden aan bedrijven met een (thuis)tankinstallatie. 

De focus op bedrijven met een eigen tankinstallatie zorgt er volgens Dalergy Group en Twinning Energy voor dat waterstof breed beschikbaar wordt voor ondernemingen die grote hoeveelheden brandstof verbruiken, zoals transport-, landbouw- en bouwbedrijven. Twinning Energy kan door de samenwerking naar eigen zeggen voldoen aan een toenemende vraag naar waterstofoplossingen door ondernemers. Volgens het bedrijf is waterstof een ‘onmisbare schakel’ in de mix van duurzame brandstoffen en wordt de positie van de brandstof door de samenwerking versterkt.

Voorloper

Peter Dalhuisen ziet de overeenkomst als een waardevolle zet. ‘‘Wij willen voorloper zijn in het bieden van een portfolio aan energiesoorten met een lagere CO2-footprint. Onze samenwerking met Twinning Energy voegt waterstof toe aan het steeds uitgebreidere aanbod van Dalergy Group aan alternatieve energiesoorten die daadwerkelijk bijdragen aan een lagere CO2-footprint en een bewezen techniek hebben”, zegt de directeur.

Waterstof is een toevoeging op andere duurzamere brandstoffen die Dalergy Group uit Epe aanbiedt, zoals HVO, biodiesel (FAME) en ethanol. ‘‘Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol bij het verkrijgen van opdrachten, waardoor ook duurzame brandstoffen steeds belangrijker worden’’, aldus Dalhuisen. 

Toenemende vraag

Volgens Wim Peels, algemeen directeur van Twinning Energy, neemt de vraag van klanten naar waterstofoplossingen toe, bijvoorbeeld in de vorm van een compact tankstation of de productie van waterstof bij het eigen bedrijf. ”Wij willen ervoor zorgen dat bedrijven direct aan de slag kunnen met duurzaam ondernemen en we zijn ervan overtuigd dat we samen met Dalergy Group ondernemers kunnen bedienen in de totale duurzamere energiemix.’’

Dalergy Group, voorheen Dalhuisen Groep, biedt brandstoffen, smeermiddelen en aanverwante diensten aan. Twinning Energy levert in Nederland zogenaamde waterstofoplossingen, waaronder waterstoftanken. Het bedrijf uit Maarn ontwikkelt emissieneutrale energieconcepten met als doel het behalen van de klimaatdelstoellingen.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Waterstof beschikbaar op eigen bedrijventerrein door samenwerking Dalergy Group en Twinning Energy | MobilityEnergy.com

Waterstof beschikbaar op eigen bedrijventerrein door samenwerking Dalergy Group en Twinning Energy

Dalergy Group en Twinning Energy gaan een samenwerking aan op het gebied van waterstof. Dalergy Group, waar onder andere Dalhuisen Olie en Gulf Nederland onder vallen, zet daarmee ‘een stap naar het toegankelijker maken van waterstof als brandstof’. De twee partijen gaan gezamenlijk waterstof aanbieden aan bedrijven met een (thuis)tankinstallatie. 

De focus op bedrijven met een eigen tankinstallatie zorgt er volgens Dalergy Group en Twinning Energy voor dat waterstof breed beschikbaar wordt voor ondernemingen die grote hoeveelheden brandstof verbruiken, zoals transport-, landbouw- en bouwbedrijven. Twinning Energy kan door de samenwerking naar eigen zeggen voldoen aan een toenemende vraag naar waterstofoplossingen door ondernemers. Volgens het bedrijf is waterstof een ‘onmisbare schakel’ in de mix van duurzame brandstoffen en wordt de positie van de brandstof door de samenwerking versterkt.

Voorloper

Peter Dalhuisen ziet de overeenkomst als een waardevolle zet. ‘‘Wij willen voorloper zijn in het bieden van een portfolio aan energiesoorten met een lagere CO2-footprint. Onze samenwerking met Twinning Energy voegt waterstof toe aan het steeds uitgebreidere aanbod van Dalergy Group aan alternatieve energiesoorten die daadwerkelijk bijdragen aan een lagere CO2-footprint en een bewezen techniek hebben”, zegt de directeur.

Waterstof is een toevoeging op andere duurzamere brandstoffen die Dalergy Group uit Epe aanbiedt, zoals HVO, biodiesel (FAME) en ethanol. ‘‘Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol bij het verkrijgen van opdrachten, waardoor ook duurzame brandstoffen steeds belangrijker worden’’, aldus Dalhuisen. 

Toenemende vraag

Volgens Wim Peels, algemeen directeur van Twinning Energy, neemt de vraag van klanten naar waterstofoplossingen toe, bijvoorbeeld in de vorm van een compact tankstation of de productie van waterstof bij het eigen bedrijf. ”Wij willen ervoor zorgen dat bedrijven direct aan de slag kunnen met duurzaam ondernemen en we zijn ervan overtuigd dat we samen met Dalergy Group ondernemers kunnen bedienen in de totale duurzamere energiemix.’’

Dalergy Group, voorheen Dalhuisen Groep, biedt brandstoffen, smeermiddelen en aanverwante diensten aan. Twinning Energy levert in Nederland zogenaamde waterstofoplossingen, waaronder waterstoftanken. Het bedrijf uit Maarn ontwikkelt emissieneutrale energieconcepten met als doel het behalen van de klimaatdelstoellingen.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl