Nooit meer tanken belangrijk aankoopargument voor elektrische auto

Het niet meer te hoeven tanken is het op één na belangrijkste aankoopargument van consumenten voor een elektrische auto, zo blijkt uit de donderdag gepresenteerde Elektrisch Rijden Monitor van de ANWB.

Van de deelnemers geeft 32 procent aan dat ze voor een elektrische auto kiezen, om zo niet meer te hoeven tanken. Het belangrijkste aankoopargument is echter het milieu, wat 60 procent van de respondenten aangeeft.

Het overslaan van tankbeurten hangt samen met het op twee na meest genoemde aankoopargument, namelijk dat elektrische auto’s goedkoop in gebruik zouden zijn (31 procent). De ANWB berekende dat de kosten per kilometer van een elektrische auto inmiddels vrijwel gelijk zijn aan die van een brandstofauto, 57 eurocent tegenover 56,4 eurocent. De bond is uitgegaan van een jaarkilometrage van 15.000 gedurende een periode van vier jaar.

Toekomstproof

Andere belangrijke argumenten zijn de toekomstbestendigheid van dergelijke voertuigen (27 procent) en de goede rijeigenschappen (27 procent). Ongeveer 26 procent van de respondenten zegt binnen vijf jaar over te gaan op een elektrische auto; vorig jaar was dat nog 20 procent. De meest genoemde redenen om niet tot de aanschaf van een elektrische auto over te gaan zijn de aanschafprijs, ontoereikende actieradius en onvoldoende laadpalen.

Volgens BOVAG, RAI Vereniging en dataprovider RDC zijn er inmiddels meer dan 153.000 volledig elektrische auto’s geregistreerd in Nederland, ruim tweemaal zoveel als een jaar eerder.

Lees ook:

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Nooit meer tanken belangrijk aankoopargument voor elektrische auto | MobilityEnergy.com

Nooit meer tanken belangrijk aankoopargument voor elektrische auto

Het niet meer te hoeven tanken is het op één na belangrijkste aankoopargument van consumenten voor een elektrische auto, zo blijkt uit de donderdag gepresenteerde Elektrisch Rijden Monitor van de ANWB.

Van de deelnemers geeft 32 procent aan dat ze voor een elektrische auto kiezen, om zo niet meer te hoeven tanken. Het belangrijkste aankoopargument is echter het milieu, wat 60 procent van de respondenten aangeeft.

Het overslaan van tankbeurten hangt samen met het op twee na meest genoemde aankoopargument, namelijk dat elektrische auto’s goedkoop in gebruik zouden zijn (31 procent). De ANWB berekende dat de kosten per kilometer van een elektrische auto inmiddels vrijwel gelijk zijn aan die van een brandstofauto, 57 eurocent tegenover 56,4 eurocent. De bond is uitgegaan van een jaarkilometrage van 15.000 gedurende een periode van vier jaar.

Toekomstproof

Andere belangrijke argumenten zijn de toekomstbestendigheid van dergelijke voertuigen (27 procent) en de goede rijeigenschappen (27 procent). Ongeveer 26 procent van de respondenten zegt binnen vijf jaar over te gaan op een elektrische auto; vorig jaar was dat nog 20 procent. De meest genoemde redenen om niet tot de aanschaf van een elektrische auto over te gaan zijn de aanschafprijs, ontoereikende actieradius en onvoldoende laadpalen.

Volgens BOVAG, RAI Vereniging en dataprovider RDC zijn er inmiddels meer dan 153.000 volledig elektrische auto’s geregistreerd in Nederland, ruim tweemaal zoveel als een jaar eerder.

Lees ook:

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.