Klanten kunnen betalen met smartphone bij Q8-tankstations in België

Het is bij tankstations van Q8 in België niet langer nodig om met een bankpas af te rekenen. Klanten kunnen hun brandstof voortaan betalen via een smartphone-app. “We willen hiermee tanken zo snel en comfortabel mogelijk maken voor onze klanten”, aldus Koen Vankelst van Q8 Northwest Europe.

Jaarlijks tanken er in België ruim 2,5 miljoen klanten bij een van de vijfhonderd locaties van Q8. Ongeveer een op de vijf betaalt cash, 82 procent met de bankpas. “Mensen hebben steeds minder cash op zak. Een trend waar we heel klantgericht op inspelen door de mogelijkheid aan te reiken om snel en gemakkelijk met je smartphone te tanken. Zo willen we hen meer comfort bieden”, benadrukt Vankelst. Het maakt daarbij niet uit bij welke bank de klant is aangesloten.

Met de smartphone tanken bij de Q8-stations kan na het installeren van de Q8 smiles app, die voor zowel Android als iPhone te downloaden is. “Na een simpele registratie, kies je voor de start je tankbeurt-optie in het menu, je geeft het nummer van de pomp in, kiest je brandstof en begint te tanken,” legt Vankelst uit. “De app schakelt over op de Payconic by Bancontact-toepassing (indien aanwezig en geconfigureerd) waar je vervolgens de betaling uitvoert.” Per tankbeurt verzamelt de klant via de Q8 smiles-app ook automatisch loyaltypunten waarmee klanten kunnen kan sparen voor kortingen.

Ook voor zakelijke rijders

Klanten die al een Q8 Liberty card van de werkgever hebben, kunnen overigens ook gebruikmaken van de app. Zij hoeven alleen hun kaart te registreren in de app. Handig hierbij is dat de kilometerstand in de auto ingevoerd kan worden op de smartphone. De klant kan deze rechtstreeks van het dasboard aflezen, wat de kans op fouten vermindert.

Q8 maakte vorige maand bekend dat de maatschappij het aanbod aan diensten uitbreidt met een pechhulp. Het bedrijf is daarvoor een samenwerking aangegaan met de Belgische start-up Charlie24, een aanbieder van flexibele pechhulp. Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de Nederlanders en Belgen geen verzekering heeft afgesloten voor hulp bij autopech. Een derde van de bestuurders geeft aan wel geïnteresseerd te zijn in een vorm van pechhulp waarbij geen klassiek abonnement wordt gehanteerd.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Klanten kunnen betalen met smartphone bij Q8-tankstations in België | MobilityEnergy.com

Klanten kunnen betalen met smartphone bij Q8-tankstations in België

Het is bij tankstations van Q8 in België niet langer nodig om met een bankpas af te rekenen. Klanten kunnen hun brandstof voortaan betalen via een smartphone-app. “We willen hiermee tanken zo snel en comfortabel mogelijk maken voor onze klanten”, aldus Koen Vankelst van Q8 Northwest Europe.

Jaarlijks tanken er in België ruim 2,5 miljoen klanten bij een van de vijfhonderd locaties van Q8. Ongeveer een op de vijf betaalt cash, 82 procent met de bankpas. “Mensen hebben steeds minder cash op zak. Een trend waar we heel klantgericht op inspelen door de mogelijkheid aan te reiken om snel en gemakkelijk met je smartphone te tanken. Zo willen we hen meer comfort bieden”, benadrukt Vankelst. Het maakt daarbij niet uit bij welke bank de klant is aangesloten.

Met de smartphone tanken bij de Q8-stations kan na het installeren van de Q8 smiles app, die voor zowel Android als iPhone te downloaden is. “Na een simpele registratie, kies je voor de start je tankbeurt-optie in het menu, je geeft het nummer van de pomp in, kiest je brandstof en begint te tanken,” legt Vankelst uit. “De app schakelt over op de Payconic by Bancontact-toepassing (indien aanwezig en geconfigureerd) waar je vervolgens de betaling uitvoert.” Per tankbeurt verzamelt de klant via de Q8 smiles-app ook automatisch loyaltypunten waarmee klanten kunnen kan sparen voor kortingen.

Ook voor zakelijke rijders

Klanten die al een Q8 Liberty card van de werkgever hebben, kunnen overigens ook gebruikmaken van de app. Zij hoeven alleen hun kaart te registreren in de app. Handig hierbij is dat de kilometerstand in de auto ingevoerd kan worden op de smartphone. De klant kan deze rechtstreeks van het dasboard aflezen, wat de kans op fouten vermindert.

Q8 maakte vorige maand bekend dat de maatschappij het aanbod aan diensten uitbreidt met een pechhulp. Het bedrijf is daarvoor een samenwerking aangegaan met de Belgische start-up Charlie24, een aanbieder van flexibele pechhulp. Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de Nederlanders en Belgen geen verzekering heeft afgesloten voor hulp bij autopech. Een derde van de bestuurders geeft aan wel geïnteresseerd te zijn in een vorm van pechhulp waarbij geen klassiek abonnement wordt gehanteerd.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.