Meer elektrische scooters op de weg vanwege verhoging ethanol in Euro 95

De elektrische scooter is populair geworden. De opkomst van het voertuig is deels te verklaren door de recente verhoging van ethanol in benzine, waardoor scooters op benzine allerlei problemen stuiten. Om problemen voor te zijn, adviseren scooterverkopers de elektrische variant. 

Jack Walker is directeur van Fast & Furious, een scooterspeciaalzaak in Alphen aan den Rijn. Volgens hem wordt 2020 het jaar van de elektrische scooter. “Een e-scooter is vooral in de stad waar al veel luchtvervuiling aanwezig is een uitkomst. Ze zijn voordelig in gebruik, beter voor het milieu en hebben minder onderhoud nodig dan scooters die rijden op benzine.”

Overstappen

De e-scooter is niet nieuw op de markt. “Maar voorheen waren doorgaans niet mooi en erg duur”, zegt Walker. “Daarnaast kon er slechts een geringe afstand afgelegd worden door de beperkte accu. Bovendien was de laadtijd enorm lang en waren accu’s erg zwaar. Voorheen waren er niet voldoende redenen om over te stappen op een elektrisch vervoersmiddel, maar dat is nu veranderd door de verbeteringen in design en technologie.”

De toevoeging van nog eens 5 procent ethanol aan benzine zorgt ervoor dat benzinescooters problemen ondervinden. “De verkoop van elektrische scooters is de afgelopen maanden mede om deze reden flink toegenomen”, aldus Walker.

Sinds 1 oktober vorig jaar is bij de pomp vooral Euro95 E10 tanken, de vervanger van E5. Walker: “Het hogere percentage ethanol kan oudere kunststof en rubberen delen oplossen, en bepaalde metalen kunnen gaan oxideren. Om deze problemen voor te zijn, kunnen consumenten beter een elektrische scooter kiezen.”

Milieu

“Elektrische scooters zijn voordelig in gebruik, beter voor het milieu en hebben minder onderhoud nodig dan scooters die rijden op benzine.” Walker noemt nog meer voordelen. “E-scooters zijn tegenwoordig niet meer te onderscheiden van de benzine varianten. Ze zitten ingenieus in elkaar en zijn voorzien van technische snufjes, zoals een digitaal instrumentenpaneel, alarm, optie om te rijden zonder sleutel, complete LED verlichting en een energie terugwinsysteem waarbij de remmen energie terugwinnen en de accu weer opladen. In dat geval tank je elektriciteit en dat is tevens zes keer goedkoper dan benzine.”

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke is de vaste redacteur van Carwashpro.nl. Voor TankPro schrijft ze regelmatig over stations waar je ook kunt wassen.

Meer elektrische scooters op de weg vanwege verhoging ethanol in Euro 95 | MobilityEnergy.com

Meer elektrische scooters op de weg vanwege verhoging ethanol in Euro 95

De elektrische scooter is populair geworden. De opkomst van het voertuig is deels te verklaren door de recente verhoging van ethanol in benzine, waardoor scooters op benzine allerlei problemen stuiten. Om problemen voor te zijn, adviseren scooterverkopers de elektrische variant. 

Jack Walker is directeur van Fast & Furious, een scooterspeciaalzaak in Alphen aan den Rijn. Volgens hem wordt 2020 het jaar van de elektrische scooter. “Een e-scooter is vooral in de stad waar al veel luchtvervuiling aanwezig is een uitkomst. Ze zijn voordelig in gebruik, beter voor het milieu en hebben minder onderhoud nodig dan scooters die rijden op benzine.”

Overstappen

De e-scooter is niet nieuw op de markt. “Maar voorheen waren doorgaans niet mooi en erg duur”, zegt Walker. “Daarnaast kon er slechts een geringe afstand afgelegd worden door de beperkte accu. Bovendien was de laadtijd enorm lang en waren accu’s erg zwaar. Voorheen waren er niet voldoende redenen om over te stappen op een elektrisch vervoersmiddel, maar dat is nu veranderd door de verbeteringen in design en technologie.”

De toevoeging van nog eens 5 procent ethanol aan benzine zorgt ervoor dat benzinescooters problemen ondervinden. “De verkoop van elektrische scooters is de afgelopen maanden mede om deze reden flink toegenomen”, aldus Walker.

Sinds 1 oktober vorig jaar is bij de pomp vooral Euro95 E10 tanken, de vervanger van E5. Walker: “Het hogere percentage ethanol kan oudere kunststof en rubberen delen oplossen, en bepaalde metalen kunnen gaan oxideren. Om deze problemen voor te zijn, kunnen consumenten beter een elektrische scooter kiezen.”

Milieu

“Elektrische scooters zijn voordelig in gebruik, beter voor het milieu en hebben minder onderhoud nodig dan scooters die rijden op benzine.” Walker noemt nog meer voordelen. “E-scooters zijn tegenwoordig niet meer te onderscheiden van de benzine varianten. Ze zitten ingenieus in elkaar en zijn voorzien van technische snufjes, zoals een digitaal instrumentenpaneel, alarm, optie om te rijden zonder sleutel, complete LED verlichting en een energie terugwinsysteem waarbij de remmen energie terugwinnen en de accu weer opladen. In dat geval tank je elektriciteit en dat is tevens zes keer goedkoper dan benzine.”

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke is de vaste redacteur van Carwashpro.nl. Voor TankPro schrijft ze regelmatig over stations waar je ook kunt wassen.