Nieuw tankstation Netto Tank krijgt laadplein en mogelijk waterstof

De bouw van het nieuwe tankstation van Hulshof Olie in Zutphen staat op het punt van beginnen. Bij de veertiende locatie van Netto Tank komt onder meer een laadplein voor elektrische auto’s en wordt de dieselvervanger HVO aangeboden. Ook de mogelijkheden voor het tanken van waterstof worden bekeken. “Met alleen benzine en diesel red je het niet meer. We moeten onze ogen openen voor een mix van alternatieve brandstoffen, vindt eigenaar Rutger Hulshof, het bedrijf achter de tankstationformule.

Netto Tank is vooral bekend van tankstations in Twente en de Achterhoek. Onlangs werd nog een locatie aan de Oelerweg in Hengelo omgekleurd van Total naar het merk van Hulshof Olie. Vanaf september kunnen bezoekers van het industrieterrein in Zutphen aankloppen bij de nieuwe vestiging van het Twentse bedrijf. “Dit is voor ons een heel mooie kans. De plek is interessant, dichtbij de woonboulevard, een bouwmarkt en een McDonald’s. Kortom, we verwachten er veel van.”

Rondom het industrieterrein De Mars zitten al wel de nodige tankstations, maar desondanks verwacht Hulshof genoeg klandizie. “We zitten op een strategische plek en bieden ten opzichte van de concurrentie ook andere brandstoffen aan.” Met het nieuwe laadplein voor elektrische auto’s is Netto Tank een van de voorlopers. Op het plein komen verschillende laadpalen te staan, vertelt Hulshof. “We zien zeker mogelijkheden en gaan zowel AC- als DC-laders neerzetten. We beginnen in eerste instantie met maximaal 50 kW, maar gaan dit op termijn zeker uitbreiden.”

Voorlichting

Goede voorlichting is volgens de Twentse ondernemer van groot belang bij de opkomst van elektrische auto’s en het opladen van deze nieuwe automodellen. “We merken dat er nog veel onduidelijkheid is, ook bij de consument. Bij ons nieuwe tankstation willen we een aantal extra faciliteiten gaan aanbieden om klanten te helpen. Ook hebben we een aantal leuke nieuwe dingen in petto. Hoe dit er precies uit gaat zien, blijft nog even een verrassing.”

Naast reguliere benzine en diesel wordt er ook een HVO aangeboden, deze kan gewoon getankt worden als alternatief voor diesel. Er zijn verder geen aanpassingen nodig en de uitstoot valt lager uit. Hulshof is door de gemeente ook benaderd om aan de slag te gaan met waterstof. “Groene brandstoffen zijn hot. We gaan het station zo bouwen dat we makkelijk kunnen uitbreiden. Ook waterstof is zeker interessant voor de toekomst. Ook wij moeten breder gaan denken. Waterstof kan daarbij mooie kansen bieden. Uiteraard vooral op grotere locaties. Per tankstation moet je gaan kijken welke mix van brandstoffen de beste is.”

Oliehandel, tankstations en carwash

Hulshof Mobiliteit Service bestaat uit drie onderdelen. Het bedrijf heeft zelf een oliehandel en levert de brandstoffen naar de tanklocaties en naar klanten met eigen tankinstallaties. Naast het exploiteren van de eigen formule Netto Tank (bemande en onbemande locaties) heeft Hulshof ook een eigen carwashbedrijf in huis: Perfect Carwash. Het familiebedrijf uit Haaksbergen bestaat inmiddels meer dan 65 jaar en sinds een aantal jaar staat de derde generatie aan het roer.

Komende tijd kunnen we nog veel meer verwachten, verklapt Hulshof alvast. “We hebben een paar interessante zaken lopen op dit moment. Naast het nieuwe tankstation in Zutphen zit er zeker nog wel het nodige in de planning. Juist op dit moment moet je als tankstation-onderneming keuzes durven maken, ook met het oog op nieuwe brandstoffen. Wij hebben een mooi aanbod in de aanbieding, dat zowel interessant is voor ondernemers als voor klanten. Kortom, we staan allerminst stil.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Nieuw tankstation Netto Tank krijgt laadplein en mogelijk waterstof | MobilityEnergy.com

Nieuw tankstation Netto Tank krijgt laadplein en mogelijk waterstof

De bouw van het nieuwe tankstation van Hulshof Olie in Zutphen staat op het punt van beginnen. Bij de veertiende locatie van Netto Tank komt onder meer een laadplein voor elektrische auto’s en wordt de dieselvervanger HVO aangeboden. Ook de mogelijkheden voor het tanken van waterstof worden bekeken. “Met alleen benzine en diesel red je het niet meer. We moeten onze ogen openen voor een mix van alternatieve brandstoffen, vindt eigenaar Rutger Hulshof, het bedrijf achter de tankstationformule.

Netto Tank is vooral bekend van tankstations in Twente en de Achterhoek. Onlangs werd nog een locatie aan de Oelerweg in Hengelo omgekleurd van Total naar het merk van Hulshof Olie. Vanaf september kunnen bezoekers van het industrieterrein in Zutphen aankloppen bij de nieuwe vestiging van het Twentse bedrijf. “Dit is voor ons een heel mooie kans. De plek is interessant, dichtbij de woonboulevard, een bouwmarkt en een McDonald’s. Kortom, we verwachten er veel van.”

Rondom het industrieterrein De Mars zitten al wel de nodige tankstations, maar desondanks verwacht Hulshof genoeg klandizie. “We zitten op een strategische plek en bieden ten opzichte van de concurrentie ook andere brandstoffen aan.” Met het nieuwe laadplein voor elektrische auto’s is Netto Tank een van de voorlopers. Op het plein komen verschillende laadpalen te staan, vertelt Hulshof. “We zien zeker mogelijkheden en gaan zowel AC- als DC-laders neerzetten. We beginnen in eerste instantie met maximaal 50 kW, maar gaan dit op termijn zeker uitbreiden.”

Voorlichting

Goede voorlichting is volgens de Twentse ondernemer van groot belang bij de opkomst van elektrische auto’s en het opladen van deze nieuwe automodellen. “We merken dat er nog veel onduidelijkheid is, ook bij de consument. Bij ons nieuwe tankstation willen we een aantal extra faciliteiten gaan aanbieden om klanten te helpen. Ook hebben we een aantal leuke nieuwe dingen in petto. Hoe dit er precies uit gaat zien, blijft nog even een verrassing.”

Naast reguliere benzine en diesel wordt er ook een HVO aangeboden, deze kan gewoon getankt worden als alternatief voor diesel. Er zijn verder geen aanpassingen nodig en de uitstoot valt lager uit. Hulshof is door de gemeente ook benaderd om aan de slag te gaan met waterstof. “Groene brandstoffen zijn hot. We gaan het station zo bouwen dat we makkelijk kunnen uitbreiden. Ook waterstof is zeker interessant voor de toekomst. Ook wij moeten breder gaan denken. Waterstof kan daarbij mooie kansen bieden. Uiteraard vooral op grotere locaties. Per tankstation moet je gaan kijken welke mix van brandstoffen de beste is.”

Oliehandel, tankstations en carwash

Hulshof Mobiliteit Service bestaat uit drie onderdelen. Het bedrijf heeft zelf een oliehandel en levert de brandstoffen naar de tanklocaties en naar klanten met eigen tankinstallaties. Naast het exploiteren van de eigen formule Netto Tank (bemande en onbemande locaties) heeft Hulshof ook een eigen carwashbedrijf in huis: Perfect Carwash. Het familiebedrijf uit Haaksbergen bestaat inmiddels meer dan 65 jaar en sinds een aantal jaar staat de derde generatie aan het roer.

Komende tijd kunnen we nog veel meer verwachten, verklapt Hulshof alvast. “We hebben een paar interessante zaken lopen op dit moment. Naast het nieuwe tankstation in Zutphen zit er zeker nog wel het nodige in de planning. Juist op dit moment moet je als tankstation-onderneming keuzes durven maken, ook met het oog op nieuwe brandstoffen. Wij hebben een mooi aanbod in de aanbieding, dat zowel interessant is voor ondernemers als voor klanten. Kortom, we staan allerminst stil.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.