Fastned plaatst snellaadpalen bij Albert Heijn XL in Tilburg

Klanten van een filiaal van Albert Heijn XL in Tilburg kunnen voortaan hun elektrische auto opladen tijdens het winkelen. De twee 50 kW snelladers zijn geplaatst door Fastned. Het is het eerste station van de aanbieder van laadpalen op de parkeerplaats van een supermarkt. Er volgen komende tijd nog eens twee locaties.

Het doel van de pilot is om te bekijken of er behoefte is aan snelladen tijdens het doen van de dagelijkse boodschappen. Fastned installeert DC-snelladers waarmee bestuurders van een elektrische auto in ongeveer een half uur 150 km aan range kunnen laden. Dit is veel sneller dan AC-laadpalen. De snelladers van Fastned zijn alleen geschikt voor volledig elektrische auto’s en niet voor plug-in hybrides, die niet over de juiste (DC) stekker beschikken. Het gaat volgens Fastned om 100 procent groene stroom.

“We zijn erg blij met deze samenwerking en we hopen een waardevolle service aan te kunnen bieden aan klanten van Albert Heijn”, legt Michiel Langezaal van Fastned uit. De dynamiek van laden bij supermarkten zal waarschijnlijk anders zijn in vergelijking met laden langs de snelweg en op andere stedelijke locaties, voorspelt Langezaal. “Daar kunnen we van leren en ons aanbod verder ontwikkelen.”

Fastned is vooral bekend van de snellaadstations langs de snelweg. Sinds kort heeft het Amsterdamse bedrijf ook locaties over de grens in Duitsland waar bestuurders van elektrische auto’s terecht kunnen. Naast Fastned kiezen ook andere partijen er steeds vaker voor om snellaadpalen te plaatsen, zowel bij tankstations als langs drukke wegen.

McDonald’s en Van der Valk

Afgelopen september maakten McDonald’s en Nuon bekend dat alle locaties van de fastfoodketen in Nederland die een McDrive hebben, komende tijd een snellaadpaal voor elektrische auto’s krijgen. Het gaat om 168 van de in totaal 245 restaurants. Eind 2018 worden de eerste oplaadpalen geplaatst, waarna binnen drie jaar gefaseerd nog eens 167 laadpalen worden geïnstalleerd. Per locatie kunnen twee auto’s tegelijk hun batterij opladen.

Bij vestigingen van Van der Valk zijn snellaadpalen bovendien steeds vaker gemeengoed. Bij een locatie in Eindhoven, direct aan de A2 en A67, is afgelopen zomer een plein met in totaal vijftig laadpunten geopend in samenwerking met Allego. Bij het Van der Valk Hotel langs de A2 bij Zaltbommel kunnen zestien bestuurders van een Tesla sinds afgelopen voorjaar tegelijkertijd opladen bij een supercharger van Tesla.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Fastned plaatst snellaadpalen bij Albert Heijn XL in Tilburg | MobilityEnergy.com

Fastned plaatst snellaadpalen bij Albert Heijn XL in Tilburg

Klanten van een filiaal van Albert Heijn XL in Tilburg kunnen voortaan hun elektrische auto opladen tijdens het winkelen. De twee 50 kW snelladers zijn geplaatst door Fastned. Het is het eerste station van de aanbieder van laadpalen op de parkeerplaats van een supermarkt. Er volgen komende tijd nog eens twee locaties.

Het doel van de pilot is om te bekijken of er behoefte is aan snelladen tijdens het doen van de dagelijkse boodschappen. Fastned installeert DC-snelladers waarmee bestuurders van een elektrische auto in ongeveer een half uur 150 km aan range kunnen laden. Dit is veel sneller dan AC-laadpalen. De snelladers van Fastned zijn alleen geschikt voor volledig elektrische auto’s en niet voor plug-in hybrides, die niet over de juiste (DC) stekker beschikken. Het gaat volgens Fastned om 100 procent groene stroom.

“We zijn erg blij met deze samenwerking en we hopen een waardevolle service aan te kunnen bieden aan klanten van Albert Heijn”, legt Michiel Langezaal van Fastned uit. De dynamiek van laden bij supermarkten zal waarschijnlijk anders zijn in vergelijking met laden langs de snelweg en op andere stedelijke locaties, voorspelt Langezaal. “Daar kunnen we van leren en ons aanbod verder ontwikkelen.”

Fastned is vooral bekend van de snellaadstations langs de snelweg. Sinds kort heeft het Amsterdamse bedrijf ook locaties over de grens in Duitsland waar bestuurders van elektrische auto’s terecht kunnen. Naast Fastned kiezen ook andere partijen er steeds vaker voor om snellaadpalen te plaatsen, zowel bij tankstations als langs drukke wegen.

McDonald’s en Van der Valk

Afgelopen september maakten McDonald’s en Nuon bekend dat alle locaties van de fastfoodketen in Nederland die een McDrive hebben, komende tijd een snellaadpaal voor elektrische auto’s krijgen. Het gaat om 168 van de in totaal 245 restaurants. Eind 2018 worden de eerste oplaadpalen geplaatst, waarna binnen drie jaar gefaseerd nog eens 167 laadpalen worden geïnstalleerd. Per locatie kunnen twee auto’s tegelijk hun batterij opladen.

Bij vestigingen van Van der Valk zijn snellaadpalen bovendien steeds vaker gemeengoed. Bij een locatie in Eindhoven, direct aan de A2 en A67, is afgelopen zomer een plein met in totaal vijftig laadpunten geopend in samenwerking met Allego. Bij het Van der Valk Hotel langs de A2 bij Zaltbommel kunnen zestien bestuurders van een Tesla sinds afgelopen voorjaar tegelijkertijd opladen bij een supercharger van Tesla.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.