Allego introduceert contactloos betalen met pinpas en creditcard

Foto: Shell / Allego
Foto: Shell / Allego

Allego heeft samen met Visa, American Express en Mastercard een nieuwe gecertificeerde betaalstandaard ontwikkeld waarmee klanten contactloos kunnen betalen met pinpas en creditcard. De eerste snellader van de Nederlandse aanbieder van laadoplossingen met deze NFC-technologie is sinds deze week te gebruiken bij het Shell Holloway-station in Londen.

De contactloze betaaltechnologie maakt het mogelijk om eenvoudig een laadsessie te starten, stoppen en betalen. Dit kan door de pinpas of creditcard of het NFC-apparaat (met betaaldiensten als Apple Pay en Google Pay) tegen de betaalterminal van de lader aan te houden. De samenwerking met de kaartsystemen maakt het voor e-rijders mogelijk om aan het einde van een laadsessie precies te zien hoeveel het hen heeft gekost.

De nieuwe technologie wordt via het Shell Recharge-netwerk in het Verenigd Koninkrijk verder uitgerold, laat Allego weten. Vanaf 2019 wordt elke nieuwe snellader van de aanbieder standaard met deze nieuwe functie geïnstalleerd.

Meer gemak

“De nieuwe betaaloplossing bij onze laders is essentieel om e-rijders meer gemak en prijstransparantie te bieden. Wij geloven in een consumentgerichte EV-markt, waarin e-rijders toegang hebben tot elke laadfaciliteit, kunnen betalen hoe zij willen en snel een overzicht krijgen van hun kosten”, zegt Anja van Niersen, CEO van Allego.

“Shell Recharge biedt bestuurders van elektrische voertuigen een handige manier om hun auto onderweg te laden. We weten dat betaalgemak een prioriteit is voor e-rijders en daarom zijn we blij dat we met Allego samenwerken om klanten van Shell Recharge een snelle, eenvoudige en probleemloze betaaloplossing te bieden”, aldus Jane Lindsay-Green, Shell UK Future Fuels manager.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Allego introduceert contactloos betalen met pinpas en creditcard | MobilityEnergy.com

Allego introduceert contactloos betalen met pinpas en creditcard

Foto: Shell / Allego
Foto: Shell / Allego

Allego heeft samen met Visa, American Express en Mastercard een nieuwe gecertificeerde betaalstandaard ontwikkeld waarmee klanten contactloos kunnen betalen met pinpas en creditcard. De eerste snellader van de Nederlandse aanbieder van laadoplossingen met deze NFC-technologie is sinds deze week te gebruiken bij het Shell Holloway-station in Londen.

De contactloze betaaltechnologie maakt het mogelijk om eenvoudig een laadsessie te starten, stoppen en betalen. Dit kan door de pinpas of creditcard of het NFC-apparaat (met betaaldiensten als Apple Pay en Google Pay) tegen de betaalterminal van de lader aan te houden. De samenwerking met de kaartsystemen maakt het voor e-rijders mogelijk om aan het einde van een laadsessie precies te zien hoeveel het hen heeft gekost.

De nieuwe technologie wordt via het Shell Recharge-netwerk in het Verenigd Koninkrijk verder uitgerold, laat Allego weten. Vanaf 2019 wordt elke nieuwe snellader van de aanbieder standaard met deze nieuwe functie geïnstalleerd.

Meer gemak

“De nieuwe betaaloplossing bij onze laders is essentieel om e-rijders meer gemak en prijstransparantie te bieden. Wij geloven in een consumentgerichte EV-markt, waarin e-rijders toegang hebben tot elke laadfaciliteit, kunnen betalen hoe zij willen en snel een overzicht krijgen van hun kosten”, zegt Anja van Niersen, CEO van Allego.

“Shell Recharge biedt bestuurders van elektrische voertuigen een handige manier om hun auto onderweg te laden. We weten dat betaalgemak een prioriteit is voor e-rijders en daarom zijn we blij dat we met Allego samenwerken om klanten van Shell Recharge een snelle, eenvoudige en probleemloze betaaloplossing te bieden”, aldus Jane Lindsay-Green, Shell UK Future Fuels manager.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.