Mogelijkheden laadpalen centraal tijdens bijeenkomst Rotterdam

Foto: Remco Nieuwenbroek / TankPro.nl
Foto: Remco Nieuwenbroek / TankPro.nl

Hoe interessant is het voor tankstations om een laadpaal te plaatsen bij hun locatie? Die vraag staat centraal op donderdag 18 oktober tijdens een informatiemiddag die de gemeente Rotterdam en BETA organiseren. De bijeenkomst is bedoeld voor leden en niet-leden van de belangenvereniging die actief zijn in de regio Rijnmond.

Rotterdam wil komende jaren flink inzetten op het terugdringen van de CO2-uitstoot. Elektrisch vervoer is volgens de gemeente een belangrijke manier om dit te bereiken. Een passende infrastructuur van oplaadpalen is hiervoor noodzakelijk. In de ogen van de gemeente zijn bestaande tankstations goede locaties om een netwerk van snelladers in en rond de stad te realiseren. De gemeente wil met bestaande ondernemers in gesprek om te achterhalen wat nodig is om dit netwerk samen te realiseren en te horen welke vragen en ideeën er leven in de branche.

BETA vindt dat tankstation-ondernemers meer betrokken moeten worden bij besluitvorming over de energietransitie. Onlangs schreef de belangenvereniging een brief aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat om meer aandacht te vragen voor de rol van de onafhankelijke tankstation-ondernemer bij dit belangrijke vraagstuk.

Nieuwe kansen

BETA wijst de energietransitie niet af, benadrukt vice-voorzitter van BETA en portefeuillehouder energietransitie Wim van Gorsel. “Integendeel, wij omarmen deze en zien nieuwe kansen. Maar daar moeten we wel de ruimte voor krijgen.” Er wordt volgens van Gorsel nog wel eens gedacht dat ondernemers in de sector zich alleen focussen op fossiele brandstoffen. “Dat is onterecht. Ook wij zijn volop bezig met de toekomst.”

De informatiebijeenkomst over de mogelijkheden van laadpalen in de regio Rotterdam begint op donderdag 18 oktober om 16.00 uur in het Timmerhuis aan de Meent 119 in Rotterdam. Tankstation-ondernemers, -dealers en andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Lisanne Henneveld.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Mogelijkheden laadpalen centraal tijdens bijeenkomst Rotterdam | MobilityEnergy.com

Mogelijkheden laadpalen centraal tijdens bijeenkomst Rotterdam

Foto: Remco Nieuwenbroek / TankPro.nl
Foto: Remco Nieuwenbroek / TankPro.nl

Hoe interessant is het voor tankstations om een laadpaal te plaatsen bij hun locatie? Die vraag staat centraal op donderdag 18 oktober tijdens een informatiemiddag die de gemeente Rotterdam en BETA organiseren. De bijeenkomst is bedoeld voor leden en niet-leden van de belangenvereniging die actief zijn in de regio Rijnmond.

Rotterdam wil komende jaren flink inzetten op het terugdringen van de CO2-uitstoot. Elektrisch vervoer is volgens de gemeente een belangrijke manier om dit te bereiken. Een passende infrastructuur van oplaadpalen is hiervoor noodzakelijk. In de ogen van de gemeente zijn bestaande tankstations goede locaties om een netwerk van snelladers in en rond de stad te realiseren. De gemeente wil met bestaande ondernemers in gesprek om te achterhalen wat nodig is om dit netwerk samen te realiseren en te horen welke vragen en ideeën er leven in de branche.

BETA vindt dat tankstation-ondernemers meer betrokken moeten worden bij besluitvorming over de energietransitie. Onlangs schreef de belangenvereniging een brief aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat om meer aandacht te vragen voor de rol van de onafhankelijke tankstation-ondernemer bij dit belangrijke vraagstuk.

Nieuwe kansen

BETA wijst de energietransitie niet af, benadrukt vice-voorzitter van BETA en portefeuillehouder energietransitie Wim van Gorsel. “Integendeel, wij omarmen deze en zien nieuwe kansen. Maar daar moeten we wel de ruimte voor krijgen.” Er wordt volgens van Gorsel nog wel eens gedacht dat ondernemers in de sector zich alleen focussen op fossiele brandstoffen. “Dat is onterecht. Ook wij zijn volop bezig met de toekomst.”

De informatiebijeenkomst over de mogelijkheden van laadpalen in de regio Rotterdam begint op donderdag 18 oktober om 16.00 uur in het Timmerhuis aan de Meent 119 in Rotterdam. Tankstation-ondernemers, -dealers en andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Lisanne Henneveld.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.