Nieuwe Greenpoint-locatie biedt waterstof aan vanaf 2019

Klanten van het nieuwe tankstation van Greenpoint in Oude Tonge kunnen vanaf volgend jaar ook terecht voor het tanken van waterstof. Bij het station met duurzame brandstoffen op Goeree-Overflakkee worden op dit moment al vier alternatieven voor diesel en benzine aangeboden.

Het nieuwe tankstation, dat is uitgevoerd in de kleuren van Greenpoint, biedt HVO biodiesel, GTL diesel, diesel met CO2-compensatie en benzine met bio-ethanol aan. “Op korte termijn volgen een snellader voor elektrische auto’s en gasvormige brandstoffen zoals LNG en CNG. In 2019 moet ook waterstof kunnen worden getankt”, laten de initiatiefnemers Van Kessel Olie en de lokale ondernemer Tonnie van Peperstraten weten. Er wordt op dit moment door beide partijen druk gewerkt aan het realiseren van waterstof aan de pomp. “Idealiter gaat het dan om groene waterstof geproduceerd uit duurzame energie van wind- of zonne-energieparken op Goeree-Overflakkee. Hiervoor is Greenpoint actief participant in het Waterstofconvenant Zuid-Holland.”

Gasvormige brandstoffen

Naast het traditionele tankgedeelte met vloeibare brandstoffen, wordt in het najaar ook een tankgedeelte voor gasvormige brandstoffen gebouwd. Klanten kunnen daardoor op korte termijn ook aankloppen in Oude Tonge voor onder meer LNG en hoogcalorisch CNG. LNG (Liquified Natural Gas) is een klimaatvriendelijk en stil alternatief voor zware vrachtwagens. Het aantal automodellen – zowel personenauto’s als bedrijfswagens – dat geschikt is voor het rijden op CNG (Compressed Natural Gas), is afgelopen jaren flink uitgebreid. Op termijn zal worden doorgeschakeld naar Bio-LNG en Bio-CNG/groengas.

Energieneutraal

Tankstation Greenpoint Oude Tonge aan het kruispunt van de N59 en N215 is een project van tankstation-exploitant Van Kessel Olie en de lokale ondernemer Tonnie van Peperstraten. Doel van de locatie is om door het aanbieden van duurzamere alternatieven voor traditionele brandstoffen een steen bij te dragen aan de ambitie van Goeree-Overflakkee om in 2020 energieneutraal te zijn.

(Het artikel gaat verder onder de foto)

Het tankstation is voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers toegankelijk. Er kan getankt worden met alle courante bankpassen, creditcards en de zakelijke tankpassen van BP Routex, Total, Argos, DKV, Multi Tank Card en Van Kessel Olie.

Samenwerking met Tango

Voor de zomer maakte Van Kessel al bekend dat het op bedrijvenpark Laarakker in Cuijk een nieuw tankstation van Greenpoint gaat bouwen. Het nieuwe groene station is een samenwerking tussen Van Kessel Olie en Tango. Naast traditionele brandstoffen ligt de focus ook op diverse alternatieven zoals LNG en CNG. Op termijn wordt ook daar mogelijk waterstof aan toegevoegd.

“Op Laarakker bouwen wij geen traditioneel tankstation, maar investeren wij met ons Greenpoint-concept in een tankstation met conventionele diesel én duurzame alternatieven”, vertelde directeur Joan van Kessel eerder. “Op die manier willen wij duurzame brandstoffen aan plaatselijke ondernemers beschikbaar stellen voor een vlotte en stapsgewijze transitie van fossiele naar duurzame energie. Wij zien dit als een gezamenlijke missie waarbij wij met de gemeente Cuijk en bedrijvenpark Laarakker als partners willen optrekken.“

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Nieuwe Greenpoint-locatie biedt waterstof aan vanaf 2019 | MobilityEnergy.com

Nieuwe Greenpoint-locatie biedt waterstof aan vanaf 2019

Klanten van het nieuwe tankstation van Greenpoint in Oude Tonge kunnen vanaf volgend jaar ook terecht voor het tanken van waterstof. Bij het station met duurzame brandstoffen op Goeree-Overflakkee worden op dit moment al vier alternatieven voor diesel en benzine aangeboden.

Het nieuwe tankstation, dat is uitgevoerd in de kleuren van Greenpoint, biedt HVO biodiesel, GTL diesel, diesel met CO2-compensatie en benzine met bio-ethanol aan. “Op korte termijn volgen een snellader voor elektrische auto’s en gasvormige brandstoffen zoals LNG en CNG. In 2019 moet ook waterstof kunnen worden getankt”, laten de initiatiefnemers Van Kessel Olie en de lokale ondernemer Tonnie van Peperstraten weten. Er wordt op dit moment door beide partijen druk gewerkt aan het realiseren van waterstof aan de pomp. “Idealiter gaat het dan om groene waterstof geproduceerd uit duurzame energie van wind- of zonne-energieparken op Goeree-Overflakkee. Hiervoor is Greenpoint actief participant in het Waterstofconvenant Zuid-Holland.”

Gasvormige brandstoffen

Naast het traditionele tankgedeelte met vloeibare brandstoffen, wordt in het najaar ook een tankgedeelte voor gasvormige brandstoffen gebouwd. Klanten kunnen daardoor op korte termijn ook aankloppen in Oude Tonge voor onder meer LNG en hoogcalorisch CNG. LNG (Liquified Natural Gas) is een klimaatvriendelijk en stil alternatief voor zware vrachtwagens. Het aantal automodellen – zowel personenauto’s als bedrijfswagens – dat geschikt is voor het rijden op CNG (Compressed Natural Gas), is afgelopen jaren flink uitgebreid. Op termijn zal worden doorgeschakeld naar Bio-LNG en Bio-CNG/groengas.

Energieneutraal

Tankstation Greenpoint Oude Tonge aan het kruispunt van de N59 en N215 is een project van tankstation-exploitant Van Kessel Olie en de lokale ondernemer Tonnie van Peperstraten. Doel van de locatie is om door het aanbieden van duurzamere alternatieven voor traditionele brandstoffen een steen bij te dragen aan de ambitie van Goeree-Overflakkee om in 2020 energieneutraal te zijn.

(Het artikel gaat verder onder de foto)

Het tankstation is voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers toegankelijk. Er kan getankt worden met alle courante bankpassen, creditcards en de zakelijke tankpassen van BP Routex, Total, Argos, DKV, Multi Tank Card en Van Kessel Olie.

Samenwerking met Tango

Voor de zomer maakte Van Kessel al bekend dat het op bedrijvenpark Laarakker in Cuijk een nieuw tankstation van Greenpoint gaat bouwen. Het nieuwe groene station is een samenwerking tussen Van Kessel Olie en Tango. Naast traditionele brandstoffen ligt de focus ook op diverse alternatieven zoals LNG en CNG. Op termijn wordt ook daar mogelijk waterstof aan toegevoegd.

“Op Laarakker bouwen wij geen traditioneel tankstation, maar investeren wij met ons Greenpoint-concept in een tankstation met conventionele diesel én duurzame alternatieven”, vertelde directeur Joan van Kessel eerder. “Op die manier willen wij duurzame brandstoffen aan plaatselijke ondernemers beschikbaar stellen voor een vlotte en stapsgewijze transitie van fossiele naar duurzame energie. Wij zien dit als een gezamenlijke missie waarbij wij met de gemeente Cuijk en bedrijvenpark Laarakker als partners willen optrekken.“

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.