Holthausen Groep krijgt subsidie voor bouw waterstofstations

Het Groningse bedrijf Holthausen Groep heeft een subsidie van ongeveer 4 miljoen euro gekregen om waterstoftankstations te bouwen in Groningen en Amsterdam. Deze stations krijgen de naam Holthausen Energy Points. Daarnaast reserveert de Hoogezandse gassenhandelaar een deel van het bedrag voor het ombouwen van bedrijfswagens die op waterstof gaan rijden.

De waterstof die op beide stations wordt aangeboden, zal volledig afkomstig zijn uit zonne- en windenergie. De Amsterdamse faciliteit zal nog een stapje verder gaan door off-grid haar eigen waterstofproductie voor de bevoorrading te creëren. Voor de uitvoering wordt samengewerkt met diverse kennisinstellingen, waaronder de Hogeschool Amsterdam en de Hanzehogeschool Groningen. Dit moet ervoor zorgen dat het innovatietraject sneller verloopt.

Ombouw vuilniswagens

De ombouwafdeling van het bedrijf, Holthausen Clean Technology, heeft opdracht gekregen voor de ombouw en ontwikkeling van vier vuilniswagens in de gemeente Amsterdam en vier vuilniswagens in de gemeente Groningen, die volledig gaan rijden op waterstof. Daarnaast worden er acht Volkswagen Transporters in opdracht genomen voor ombouw die ook in Groningen gaan rijden.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft in totaal voor twaalf waterstofstations en -projecten groen licht gegeven. Investeren in deze brandstof is volgens de overheid van groot belang om richting te geven aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Holthausen Groep krijgt subsidie voor bouw waterstofstations | MobilityEnergy.com

Holthausen Groep krijgt subsidie voor bouw waterstofstations

Het Groningse bedrijf Holthausen Groep heeft een subsidie van ongeveer 4 miljoen euro gekregen om waterstoftankstations te bouwen in Groningen en Amsterdam. Deze stations krijgen de naam Holthausen Energy Points. Daarnaast reserveert de Hoogezandse gassenhandelaar een deel van het bedrag voor het ombouwen van bedrijfswagens die op waterstof gaan rijden.

De waterstof die op beide stations wordt aangeboden, zal volledig afkomstig zijn uit zonne- en windenergie. De Amsterdamse faciliteit zal nog een stapje verder gaan door off-grid haar eigen waterstofproductie voor de bevoorrading te creëren. Voor de uitvoering wordt samengewerkt met diverse kennisinstellingen, waaronder de Hogeschool Amsterdam en de Hanzehogeschool Groningen. Dit moet ervoor zorgen dat het innovatietraject sneller verloopt.

Ombouw vuilniswagens

De ombouwafdeling van het bedrijf, Holthausen Clean Technology, heeft opdracht gekregen voor de ombouw en ontwikkeling van vier vuilniswagens in de gemeente Amsterdam en vier vuilniswagens in de gemeente Groningen, die volledig gaan rijden op waterstof. Daarnaast worden er acht Volkswagen Transporters in opdracht genomen voor ombouw die ook in Groningen gaan rijden.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft in totaal voor twaalf waterstofstations en -projecten groen licht gegeven. Investeren in deze brandstof is volgens de overheid van groot belang om richting te geven aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.