Eerste LNG-station van Shell in België opent zijn deuren

Foto: Shell.com
Foto: Shell.com

Shell heeft zijn eerste LNG-tankstation in België geopend. Het station ligt in de buurt van het drielandenpunt in Herstal in de provincie Luik en is bedoeld voor vrachtwagens. De tanklocatie heeft een capaciteit van 3,5 kt LNG en kan dagelijks 150 vrachtwagens van LNG voorzien.

Shell zet in op een mix van brandstoffen en LNG is een van de interessante alternatieven voor zwaar vrachtverkeer. Wegtransportbedrijven kiezen steeds vaker voor vloeibaar aardgas omdat het zowel vanuit financieel als milieutechnisch oogpunt voordelen biedt ten opzichte van diesel. Het verbrandt schoner en er komen minder zwavel, roetdeeltjes en stikstofoxiden vrij. Bovendien draagt het ook bij tot een verminderde geluidsvervuiling en kan het CO2-emissies helpen verlagen.

Energiemix

“LNG-brandstof is een belangrijke optie voor transportbedrijven”, zegt Laurent Charlot, commercieel directeur van Shell in België. “Shell streeft ernaar om versterkt uit de energietransitie te komen en LNG zal een steeds belangrijkere rol spelen in de energiemix. We verwachten dat de vraag naar LNG zal groeien en we blijven samenwerken met vrachtwagenconstructeurs, klanten en beleidsmakers om het gebruik van LNG als schoner brandende en goedkopere transportbrandstof te promoten. Het station in Herstal is een belangrijke stap in de verdere uitbreiding van ons netwerk van LNG-stations in Europa.”

”Met de toenemende vraag naar energie en de groeiende noodzaak om transportemissies te beperken, worden we met de uitdaging geconfronteerd om het transport zowel efficiënter als schoner te maken”, aldus Marie Christine Marghem, federaal minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling.

Shell heeft op dit moment al zeven LNG-stations in Nederland, die liggen in Rotterdam, Waalwijk, Amsterdam, Pijnacker, Waddinxveen, Eindhoven en Heerenveen. De oliereus is van plan om komend jaar in heel Europa meer LNG-stations te openen.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Eerste LNG-station van Shell in België opent zijn deuren | MobilityEnergy.com

Eerste LNG-station van Shell in België opent zijn deuren

Foto: Shell.com
Foto: Shell.com

Shell heeft zijn eerste LNG-tankstation in België geopend. Het station ligt in de buurt van het drielandenpunt in Herstal in de provincie Luik en is bedoeld voor vrachtwagens. De tanklocatie heeft een capaciteit van 3,5 kt LNG en kan dagelijks 150 vrachtwagens van LNG voorzien.

Shell zet in op een mix van brandstoffen en LNG is een van de interessante alternatieven voor zwaar vrachtverkeer. Wegtransportbedrijven kiezen steeds vaker voor vloeibaar aardgas omdat het zowel vanuit financieel als milieutechnisch oogpunt voordelen biedt ten opzichte van diesel. Het verbrandt schoner en er komen minder zwavel, roetdeeltjes en stikstofoxiden vrij. Bovendien draagt het ook bij tot een verminderde geluidsvervuiling en kan het CO2-emissies helpen verlagen.

Energiemix

“LNG-brandstof is een belangrijke optie voor transportbedrijven”, zegt Laurent Charlot, commercieel directeur van Shell in België. “Shell streeft ernaar om versterkt uit de energietransitie te komen en LNG zal een steeds belangrijkere rol spelen in de energiemix. We verwachten dat de vraag naar LNG zal groeien en we blijven samenwerken met vrachtwagenconstructeurs, klanten en beleidsmakers om het gebruik van LNG als schoner brandende en goedkopere transportbrandstof te promoten. Het station in Herstal is een belangrijke stap in de verdere uitbreiding van ons netwerk van LNG-stations in Europa.”

”Met de toenemende vraag naar energie en de groeiende noodzaak om transportemissies te beperken, worden we met de uitdaging geconfronteerd om het transport zowel efficiënter als schoner te maken”, aldus Marie Christine Marghem, federaal minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling.

Shell heeft op dit moment al zeven LNG-stations in Nederland, die liggen in Rotterdam, Waalwijk, Amsterdam, Pijnacker, Waddinxveen, Eindhoven en Heerenveen. De oliereus is van plan om komend jaar in heel Europa meer LNG-stations te openen.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.