Vissers Olie start met nieuwe synthetische diesel Ssynfuel+

Sinds dinsdag kunnen klanten bij het Esso-tankstation van Vissers Olie in Horst de nieuwe brandstof Ssynfuel+ tanken. Dit is een duurzame diesel die honderd procent fossielvrij is en fors minder CO2 uitstoot. Door gebruik van deze brandstof, die volledig van restafval is gemaakt, kan dus een forse uitstootreductie gerealiseerd worden.

Burgemeester Kees van Rooij (links op de foto, naast Gerbert Vissers) opende dinsdag officieel het CO2-neutrale tankstation aan de Stationsstraat 90 in de Limburgse plaats Horst. Het is de eerste locatie waar Ssynfuel+ getankt kan worden. Dit is een duurzame dieselbrandstof op synthetische basis, die volledig van restafval is gemaakt. De CO2-reductie oplopen tot 90 procent ten opzichte van diesel. De brandstof kan in iedere dieselmotor gebruikt worden, zonder dat er technische modificaties nodig zijn aan motoren van auto’s of vrachtwagens.

De brandstof wordt volledig gemaakt van herwinbare en duurzame grondstoffen, zoals plantaardige afvaloliën. Deze oliën hebben eerst hun toepassing gehad in de voedselbereiding. De afvalstromen die overblijven worden omgezet in dieselbrandstof op synthetische basis. Ssynfuel+ is volgens leverancier Future Fuels fossielvrij, emissiearm, biologisch afbreekbaar en afvalreducerend.

Groen gas

Naast Ssynfuel+ kunnen klanten aan de pomp in Horst voortaan ook groen gas tanken. Dit is een duurzame variant van gecomprimeerd aardgas die wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot aardgaskwaliteit. Ook deze brandstof is volledig fossielvrij en zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot ten opzichte van benzine (±80 procent) en diesel (±75 procent). De uitstoot van NOx en fijnstof, wat vooral bij dieselmotoren een probleem is, valt bovendien lager uit.

Ook groen gas wordt gemaakt uit afval. bijvoorbeeld uit resten van groenten en fruit, rioolslib, afval van stortplaatsen en koeienmest. Vissers Olie heeft inmiddels vier eigen stations waar deze brandstof wordt verkocht. In totaal zijn er in ons land al zo’n 150 locaties waar cng of groen gas getankt kan worden, onder meer van PitPoint en OrangeGas. Steeds meer autofabrikanten spelen in op de opkomst van groen gas door modellen aan te bieden die met deze brandstof uit de voeten kunnen.

Sinds deze week kunnen klanten bij het tankstation in Horst Ssynfuel+ krijgen. Ook is een nieuwe pomp voor het tanken van groen gas gerealiseerd (Foto’s: FotoHuis Venray).

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Vissers Olie start met nieuwe synthetische diesel Ssynfuel+ | MobilityEnergy.com

Vissers Olie start met nieuwe synthetische diesel Ssynfuel+

Sinds dinsdag kunnen klanten bij het Esso-tankstation van Vissers Olie in Horst de nieuwe brandstof Ssynfuel+ tanken. Dit is een duurzame diesel die honderd procent fossielvrij is en fors minder CO2 uitstoot. Door gebruik van deze brandstof, die volledig van restafval is gemaakt, kan dus een forse uitstootreductie gerealiseerd worden.

Burgemeester Kees van Rooij (links op de foto, naast Gerbert Vissers) opende dinsdag officieel het CO2-neutrale tankstation aan de Stationsstraat 90 in de Limburgse plaats Horst. Het is de eerste locatie waar Ssynfuel+ getankt kan worden. Dit is een duurzame dieselbrandstof op synthetische basis, die volledig van restafval is gemaakt. De CO2-reductie oplopen tot 90 procent ten opzichte van diesel. De brandstof kan in iedere dieselmotor gebruikt worden, zonder dat er technische modificaties nodig zijn aan motoren van auto’s of vrachtwagens.

De brandstof wordt volledig gemaakt van herwinbare en duurzame grondstoffen, zoals plantaardige afvaloliën. Deze oliën hebben eerst hun toepassing gehad in de voedselbereiding. De afvalstromen die overblijven worden omgezet in dieselbrandstof op synthetische basis. Ssynfuel+ is volgens leverancier Future Fuels fossielvrij, emissiearm, biologisch afbreekbaar en afvalreducerend.

Groen gas

Naast Ssynfuel+ kunnen klanten aan de pomp in Horst voortaan ook groen gas tanken. Dit is een duurzame variant van gecomprimeerd aardgas die wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot aardgaskwaliteit. Ook deze brandstof is volledig fossielvrij en zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot ten opzichte van benzine (±80 procent) en diesel (±75 procent). De uitstoot van NOx en fijnstof, wat vooral bij dieselmotoren een probleem is, valt bovendien lager uit.

Ook groen gas wordt gemaakt uit afval. bijvoorbeeld uit resten van groenten en fruit, rioolslib, afval van stortplaatsen en koeienmest. Vissers Olie heeft inmiddels vier eigen stations waar deze brandstof wordt verkocht. In totaal zijn er in ons land al zo’n 150 locaties waar cng of groen gas getankt kan worden, onder meer van PitPoint en OrangeGas. Steeds meer autofabrikanten spelen in op de opkomst van groen gas door modellen aan te bieden die met deze brandstof uit de voeten kunnen.

Sinds deze week kunnen klanten bij het tankstation in Horst Ssynfuel+ krijgen. Ook is een nieuwe pomp voor het tanken van groen gas gerealiseerd (Foto’s: FotoHuis Venray).

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.