BP verkoopt Noordzee-onderdelen; opbrengst 300 miljoen pond

Oliemaatschappij BP heeft zijn belangen in drie olievelden in de Noordzee verkocht aan Serica Energy. Het gaat om boorplatforms op de velden Bruce, Rhum en Keith. De verkoopsom bedraagt in totaal zo’n 300 miljoen Britse pond (338 miljoen euro, tegen huidige wisselkoersen).

Volgens topman Bernard Looney sluit het van de hand doen van de belangen in de drie olievelden aan bij BP’s huidige upstream-strategie. Dat is vooral gericht op het vernieuwen van het portfolio en het focussen op activiteiten die op lange termijn de meeste waarde zullen toevoegen. “We blijven investeren in de Noordzee en verwachten dat onze productie daar zal verdubbelen naar zo’n 200.000 vaten per dag in 2020″, aldus Looney. Hij verwijst onder meer naar nieuwe projecten als Quad 204 en Clair Ridge.

Voortzetting van huidige strategie

De Britse oliemaatschappij heeft afgelopen jaren al meer onderdelen in de Noordzee verkocht. In april werden een onshore en offshore oliepijplijn en bijbehorende onderdelen verkocht. Nieuwe eigenaar werd het petrochemische bedrijf Ineos, dat 250 miljoen dollar neertelde voor de activa.

Ook concurrent Shell verkocht onlangs diverse Britse Noordzee-onderdelen. Olie- en gasbedrijf Chrysaor ging ermee vandoor en had voor de overname 3,8 miljard dollar over. De deal betekende voor Shell een halvering van de productiecapaciteit op de Noordzee.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

BP verkoopt Noordzee-onderdelen; opbrengst 300 miljoen pond | MobilityEnergy.com

BP verkoopt Noordzee-onderdelen; opbrengst 300 miljoen pond

Oliemaatschappij BP heeft zijn belangen in drie olievelden in de Noordzee verkocht aan Serica Energy. Het gaat om boorplatforms op de velden Bruce, Rhum en Keith. De verkoopsom bedraagt in totaal zo’n 300 miljoen Britse pond (338 miljoen euro, tegen huidige wisselkoersen).

Volgens topman Bernard Looney sluit het van de hand doen van de belangen in de drie olievelden aan bij BP’s huidige upstream-strategie. Dat is vooral gericht op het vernieuwen van het portfolio en het focussen op activiteiten die op lange termijn de meeste waarde zullen toevoegen. “We blijven investeren in de Noordzee en verwachten dat onze productie daar zal verdubbelen naar zo’n 200.000 vaten per dag in 2020″, aldus Looney. Hij verwijst onder meer naar nieuwe projecten als Quad 204 en Clair Ridge.

Voortzetting van huidige strategie

De Britse oliemaatschappij heeft afgelopen jaren al meer onderdelen in de Noordzee verkocht. In april werden een onshore en offshore oliepijplijn en bijbehorende onderdelen verkocht. Nieuwe eigenaar werd het petrochemische bedrijf Ineos, dat 250 miljoen dollar neertelde voor de activa.

Ook concurrent Shell verkocht onlangs diverse Britse Noordzee-onderdelen. Olie- en gasbedrijf Chrysaor ging ermee vandoor en had voor de overname 3,8 miljard dollar over. De deal betekende voor Shell een halvering van de productiecapaciteit op de Noordzee.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.