Eerste snellaadpunten bij Britse Shell-stations zijn een feit

Wandsworth Retail site UK - euroShell card Assignment 40/09

Shell gaat komende tijd flink inzetten op het realiseren van snellaadpunten voor elektrische auto’s. Bij drie tankstations in Groot-Brittannië is de nieuwe snellaadmogelijkheid al gepresenteerd. Deze nieuwe laadservice, genaamd Shell Recharge, zal voor het einde van het jaar ook op zeven andere Britse locaties en bij twintig Nederlandse tankstations geïntroduceerd worden.

Op het voorterrein van Shell-tankstations in Londen, Surrey en Derby zijn de eerste drie Britse snellaadpunten van gerealiseerd. Nog voor het eind van dit jaar zullen nog eens zeven locaties worden uitgerust met de oplaadpalen. Bij Shell Recharge kunnen klanten hun auto weer van een gevulde batterij voorzien via snelle DC-laders (gelijkspanning). Het laadvermogen bedraagt 50 kW, binnen een half uur is het batterijpakket weer voor 80 procent gevuld.

Partnerschap voor snellaadpunten met Allego

Shell Recharge is opgezet samen met Allego, een Arnhemse aanbieder van laadoplossingen voor elektrisch vervoer. Eerder dit jaar maakte Shell het partnerschap met het bedrijf bekend, dat onder meer de plaatsing en het onderhoud van de palen uitvoert. Betalen voor de dienst kan via de Smoov-app, die door Allego is ontwikkeld. Daarbij betaal je alleen voor de elektriciteit die je afneemt. Er zijn geen verdere abonnementskosten als je gebruik wilt maken van de laadpalen. Tot het eind van juni volgend jaar betalen klanten een gereduceerd tarief van omgerekend zo’n 28 eurocent per kWh. De normale prijs bedraagt 54 eurocent.

Het blijft niet bij Groot-Brittannië, Shell Recharge wordt ook spoedig in ons land uitgerold. Onder meer voor de Randstad zijn er op korte termijn plannen om de palen te realiseren. Het gaat in eerste instantie om twintig Nederlandse Shell-stations waarvoor snellaadpalen gepland staan.

Overname NewMotion

De Nederlands-Britse oliegigant wil komende jaren flink investeren in de transitie van het Nederlandse energiesysteem, zo liet president-directeur van Shell Nederland, Marjan van Loon, vorige week weten na de overname van NewMotion. Dit Amsterdamse bedrijf, dat momenteel meer dan 30.000 elektrische oplaadpunten bij particulieren en bedrijven in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk heeft gerealiseerd, gaat voortaan als dochteronderneming van Shell verder. De laadpas van NewMotion, waarvan er 100.000 zijn uitgegeven, kan gebruikt worden bij 50.000 openbare oplaadpunten in 25 Europese landen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Eerste snellaadpunten bij Britse Shell-stations zijn een feit | MobilityEnergy.com

Eerste snellaadpunten bij Britse Shell-stations zijn een feit

Wandsworth Retail site UK - euroShell card Assignment 40/09

Shell gaat komende tijd flink inzetten op het realiseren van snellaadpunten voor elektrische auto’s. Bij drie tankstations in Groot-Brittannië is de nieuwe snellaadmogelijkheid al gepresenteerd. Deze nieuwe laadservice, genaamd Shell Recharge, zal voor het einde van het jaar ook op zeven andere Britse locaties en bij twintig Nederlandse tankstations geïntroduceerd worden.

Op het voorterrein van Shell-tankstations in Londen, Surrey en Derby zijn de eerste drie Britse snellaadpunten van gerealiseerd. Nog voor het eind van dit jaar zullen nog eens zeven locaties worden uitgerust met de oplaadpalen. Bij Shell Recharge kunnen klanten hun auto weer van een gevulde batterij voorzien via snelle DC-laders (gelijkspanning). Het laadvermogen bedraagt 50 kW, binnen een half uur is het batterijpakket weer voor 80 procent gevuld.

Partnerschap voor snellaadpunten met Allego

Shell Recharge is opgezet samen met Allego, een Arnhemse aanbieder van laadoplossingen voor elektrisch vervoer. Eerder dit jaar maakte Shell het partnerschap met het bedrijf bekend, dat onder meer de plaatsing en het onderhoud van de palen uitvoert. Betalen voor de dienst kan via de Smoov-app, die door Allego is ontwikkeld. Daarbij betaal je alleen voor de elektriciteit die je afneemt. Er zijn geen verdere abonnementskosten als je gebruik wilt maken van de laadpalen. Tot het eind van juni volgend jaar betalen klanten een gereduceerd tarief van omgerekend zo’n 28 eurocent per kWh. De normale prijs bedraagt 54 eurocent.

Het blijft niet bij Groot-Brittannië, Shell Recharge wordt ook spoedig in ons land uitgerold. Onder meer voor de Randstad zijn er op korte termijn plannen om de palen te realiseren. Het gaat in eerste instantie om twintig Nederlandse Shell-stations waarvoor snellaadpalen gepland staan.

Overname NewMotion

De Nederlands-Britse oliegigant wil komende jaren flink investeren in de transitie van het Nederlandse energiesysteem, zo liet president-directeur van Shell Nederland, Marjan van Loon, vorige week weten na de overname van NewMotion. Dit Amsterdamse bedrijf, dat momenteel meer dan 30.000 elektrische oplaadpunten bij particulieren en bedrijven in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk heeft gerealiseerd, gaat voortaan als dochteronderneming van Shell verder. De laadpas van NewMotion, waarvan er 100.000 zijn uitgegeven, kan gebruikt worden bij 50.000 openbare oplaadpunten in 25 Europese landen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.