Hamer brengt innovatieve opslagtank op de markt

Traditionele stalen en kunststof tanks moeten voldoen aan een wirwar van plaatsings- en keuringseisen en milieuvoorschriften. Gebruikmakend van de voordelen van beide opslagmethoden heeft Hamer de multifunctionele ‘Hybrid Tank’ ontwikkeld. Een bovengrondse tank voor diesel, smeerolie, afgewerkte olie, biodiesel en kerosine. Ook komt er een variant voor de opslag van ad blue.

De Hamer Hybrid Tank is een innovatieve, multifunctionele tank. De tank bestaat uit een stalen buitenbak in C4-coating met een rotatie-gegoten kunststof binnentank. Tussen de tank en lekbak is een waterkerende ’seal’ geplaatst, waardoor er geen water in de lekbak kan komen.

Flexibel

De tank heeft zeer flexibele opbouwmogelijkheden. Zo zijn er ruim voldoende aansluitmogelijkheden voor pompsets en inhoudmeetsystemen. Tevens is de tank voorzien van een geïntegreerde vulpuntmorsbak met standaard een Kiwa-overvulbeveiliging. De inhoud van de bak is dusdanig, dat lekdetectie overbodig is en dus ook geen jaarlijkse verplichte keuring nodig heeft.

Deze nieuwe Hamer Hybrid Tank heeft grote voordelen. Er gelden dezelfde plaatsingsvoorschriften als voor stalen tanks, hij is Kiwa-gecertificeerd en 1 uur brandwerend. Groot voordeel is dat er geen water- en/of sludge-metingen nodig zijn en er geen interne inspectie noodzakelijk is bij herkeur, vanwege de testlabels die in de tank zijn aangebracht.

Besparing

Met de Hamer Hybrid Tank bespaart een gebruiker al snel tweehonderd euro op jaarbasis. De tank is leverbaar in een variant van 1.650 en van 2.650 liter. Vanaf week 46 (9 tot en met 15 november) zijn de Hybrid tanksets leverbaar via de olie- en brandstofhandelaren.

Auteur: Tom van Gurp

Hamer brengt innovatieve opslagtank op de markt | MobilityEnergy.com

Hamer brengt innovatieve opslagtank op de markt

Traditionele stalen en kunststof tanks moeten voldoen aan een wirwar van plaatsings- en keuringseisen en milieuvoorschriften. Gebruikmakend van de voordelen van beide opslagmethoden heeft Hamer de multifunctionele ‘Hybrid Tank’ ontwikkeld. Een bovengrondse tank voor diesel, smeerolie, afgewerkte olie, biodiesel en kerosine. Ook komt er een variant voor de opslag van ad blue.

De Hamer Hybrid Tank is een innovatieve, multifunctionele tank. De tank bestaat uit een stalen buitenbak in C4-coating met een rotatie-gegoten kunststof binnentank. Tussen de tank en lekbak is een waterkerende ’seal’ geplaatst, waardoor er geen water in de lekbak kan komen.

Flexibel

De tank heeft zeer flexibele opbouwmogelijkheden. Zo zijn er ruim voldoende aansluitmogelijkheden voor pompsets en inhoudmeetsystemen. Tevens is de tank voorzien van een geïntegreerde vulpuntmorsbak met standaard een Kiwa-overvulbeveiliging. De inhoud van de bak is dusdanig, dat lekdetectie overbodig is en dus ook geen jaarlijkse verplichte keuring nodig heeft.

Deze nieuwe Hamer Hybrid Tank heeft grote voordelen. Er gelden dezelfde plaatsingsvoorschriften als voor stalen tanks, hij is Kiwa-gecertificeerd en 1 uur brandwerend. Groot voordeel is dat er geen water- en/of sludge-metingen nodig zijn en er geen interne inspectie noodzakelijk is bij herkeur, vanwege de testlabels die in de tank zijn aangebracht.

Besparing

Met de Hamer Hybrid Tank bespaart een gebruiker al snel tweehonderd euro op jaarbasis. De tank is leverbaar in een variant van 1.650 en van 2.650 liter. Vanaf week 46 (9 tot en met 15 november) zijn de Hybrid tanksets leverbaar via de olie- en brandstofhandelaren.

Auteur: Tom van Gurp