Grootste waterstofstation ter wereld komt in San Francisco

waterstof, bus

In de Amerikaanse stad San Francisco zijn plannen voor de bouw van het grootste waterstof-tankstation ter wereld. De vestiging moet in staat zijn om per dag vijftienhonderd kilogram waterstof te leveren. Volgens de initiatiefnemers is er geen enkel ander station dat een dergelijke hoeveelheid dagelijks kan afleveren. Ook is de vestiging uniek, omdat het zowel scheepvaart als wegverkeer bevoorraadt.

Zowel auto’s als veerboten zouden er namelijk moeten gaan tanken. Op dit moment wordt onderzocht of alle plannen haalbaar zijn, waarbij vooral wordt gekeken naar de haalbaarheid van een waterstofveerboot. Die zou zo’n duizend kilo van de duurzame energiedrager per dag verbruiken.

Uitstoot

Waterstof wordt gezien als een belangrijke alternatieve energiebron van de toekomst. Onder meer voor personenauto’s zou het een goed alternatief zijn voor fossiele brandstoffen. Het reduceert de uitstoot van schadelijke stoffen en een tankbeurt kost minder tijd dan het opladen van een elektrisch voertuig.

In Nederland zijn momenteel een handvol locaties waar waterstof kan worden getankt. De Amsterdamse vervoerder GVB heeft op haar eigen terrein een vulpunt en in Helmond is ook een station waar waterstof kan worden getankt.

Vorig jaar september opende in Rhoon het op dat moment enige openbare waterstof-vulpunt van Nederland (zie foto). Exploitant hiervan is het Franse gasreus Air Liquide. Destijds meldde het bedrijf dat het binnen enkele jaren meerdere stations wilde openen. Concrete plannen voor een tweede locatie zijn er echter nog niet.

Lees ook: Enige openbare waterstofstation in Nederland van start

Auteur: Tom van Gurp

Grootste waterstofstation ter wereld komt in San Francisco | MobilityEnergy.com

Grootste waterstofstation ter wereld komt in San Francisco

waterstof, bus

In de Amerikaanse stad San Francisco zijn plannen voor de bouw van het grootste waterstof-tankstation ter wereld. De vestiging moet in staat zijn om per dag vijftienhonderd kilogram waterstof te leveren. Volgens de initiatiefnemers is er geen enkel ander station dat een dergelijke hoeveelheid dagelijks kan afleveren. Ook is de vestiging uniek, omdat het zowel scheepvaart als wegverkeer bevoorraadt.

Zowel auto’s als veerboten zouden er namelijk moeten gaan tanken. Op dit moment wordt onderzocht of alle plannen haalbaar zijn, waarbij vooral wordt gekeken naar de haalbaarheid van een waterstofveerboot. Die zou zo’n duizend kilo van de duurzame energiedrager per dag verbruiken.

Uitstoot

Waterstof wordt gezien als een belangrijke alternatieve energiebron van de toekomst. Onder meer voor personenauto’s zou het een goed alternatief zijn voor fossiele brandstoffen. Het reduceert de uitstoot van schadelijke stoffen en een tankbeurt kost minder tijd dan het opladen van een elektrisch voertuig.

In Nederland zijn momenteel een handvol locaties waar waterstof kan worden getankt. De Amsterdamse vervoerder GVB heeft op haar eigen terrein een vulpunt en in Helmond is ook een station waar waterstof kan worden getankt.

Vorig jaar september opende in Rhoon het op dat moment enige openbare waterstof-vulpunt van Nederland (zie foto). Exploitant hiervan is het Franse gasreus Air Liquide. Destijds meldde het bedrijf dat het binnen enkele jaren meerdere stations wilde openen. Concrete plannen voor een tweede locatie zijn er echter nog niet.

Lees ook: Enige openbare waterstofstation in Nederland van start

Auteur: Tom van Gurp