Nederlands consortium plaatst 220 laadpalen in Berlijn

Een Nederlands consortium van drie bedrijven heeft woensdag zijn eerste openbare laadpaal voor elektrisch vervoer geopend in Berlijn, bij het Köllnischer Park. De paal is gerealiseerd door een samenwerkingsverband dat bestaat uit Allego, The New Motion en Alliander. De komende anderhalf jaar installeren die bedrijven 220 nieuwe laadpalen in de Duitse hoofdstad en beheren ze de komende vijf jaar de laadinfrastructuur.

De locaties van de laadpalen zijn bepaald door de Senaat van Berlijn. De palen worden volledig beheerd door Allego, terwijl de Duitse afdeling van The New Motion de laadpassen verzorgt en het betalingsproces beheert. De betrokken organisaties hebben afgesproken om uitsluitend gebruik te maken van stroom uit duurzame energiebronnen.

E-rijders

De nieuwe laadpalen hebben een identiek ontwerp om te garanderen dat alle laadpunten consistent werken. Hierdoor kunnen e-rijders met één laadpas gebruikmaken van alle openbare laadpalen, ongeacht de verschillende exploitanten van de laadinfrastructuur.

In september 2016 bespreekt de Senaat van Berlijn samen met het Nederlandse consortium de mogelijkheden voor verdere uitbreiding van de infrastructuur in 2020. Dit zal afhankelijk zijn van onder andere de behoefte aan meer laadlocaties.

Consortium

Allego is een bedrijf dat laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer realiseert en beheert, inclusief bijbehorende diensten. The New Motion is een aanbieder van laadoplossingen voor elektrische auto’s. Het derde bedrijf van het consortium, Alliander, is al langer actief in Berlijn. Sinds 2006 beheert de onderneming de verkeersinstallaties van de stad in een publiek-privaat samenwerkingsverband.

Lees ook: Aantal auto’s met stekker verviervoudigt in vijf jaar tijd

Auteur: Tom van Gurp

Nederlands consortium plaatst 220 laadpalen in Berlijn | MobilityEnergy.com

Nederlands consortium plaatst 220 laadpalen in Berlijn

Een Nederlands consortium van drie bedrijven heeft woensdag zijn eerste openbare laadpaal voor elektrisch vervoer geopend in Berlijn, bij het Köllnischer Park. De paal is gerealiseerd door een samenwerkingsverband dat bestaat uit Allego, The New Motion en Alliander. De komende anderhalf jaar installeren die bedrijven 220 nieuwe laadpalen in de Duitse hoofdstad en beheren ze de komende vijf jaar de laadinfrastructuur.

De locaties van de laadpalen zijn bepaald door de Senaat van Berlijn. De palen worden volledig beheerd door Allego, terwijl de Duitse afdeling van The New Motion de laadpassen verzorgt en het betalingsproces beheert. De betrokken organisaties hebben afgesproken om uitsluitend gebruik te maken van stroom uit duurzame energiebronnen.

E-rijders

De nieuwe laadpalen hebben een identiek ontwerp om te garanderen dat alle laadpunten consistent werken. Hierdoor kunnen e-rijders met één laadpas gebruikmaken van alle openbare laadpalen, ongeacht de verschillende exploitanten van de laadinfrastructuur.

In september 2016 bespreekt de Senaat van Berlijn samen met het Nederlandse consortium de mogelijkheden voor verdere uitbreiding van de infrastructuur in 2020. Dit zal afhankelijk zijn van onder andere de behoefte aan meer laadlocaties.

Consortium

Allego is een bedrijf dat laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer realiseert en beheert, inclusief bijbehorende diensten. The New Motion is een aanbieder van laadoplossingen voor elektrische auto’s. Het derde bedrijf van het consortium, Alliander, is al langer actief in Berlijn. Sinds 2006 beheert de onderneming de verkeersinstallaties van de stad in een publiek-privaat samenwerkingsverband.

Lees ook: Aantal auto’s met stekker verviervoudigt in vijf jaar tijd

Auteur: Tom van Gurp