ANWB plaatst dertig semi-snelle laadpalen langs rijkswegen

De ANWB heeft de afgelopen tijd dertig semi-snelladers geplaatst langs rijkswegen in Nederland. De palen staan op parkeerterreinen bij restaurants van Van der Valk en La Place. Daarmee hoopt de bond het elektrisch rijden in Nederland te bevorderen. De laders zijn geschikt voor alle typen auto’s met stekker en zijn gerealiseerd in samenwerking met laadpaal-exploitant Greenflux.

De palen staan vooral in de zuidelijke helft van ons land en in Noord-Holland. Ook zijn er enkele in Friesland en Groningen. Bij snelle laadpalen kun je een accu van een elektrisch voertuig in ongeveer dertig minuten opladen. Het opladen met een semi-snelle variant, zoals de ANWB de afgelopen tijd heeft geplaatst, duurt twee tot drie keer zo lang. De duur is mede afhankelijk van het type voertuig.

De bond is niet de enige die laadpalen plaatst langs de snelweg. Fastned werkt momenteel aan een landelijk dekkend netwerk en ook diverse pomphouders hebben al vergunningen ontvangen voor het plaatsen van laadfaciliteiten langs de rijksweg.

Netwerk

Dat de ANWB zich richt op bestuurders van elektrische voertuigen is niet nieuw. Drie jaar geleden kondigde de organisatie aan om een netwerk van vijftig laadpalen te realiseren, waarvan er destijds al zes waren geplaatst. Het huidige netwerk van de bond bestaat uit zes DC-laders met een vermogen van maximaal 50 kW en dertig AC-laders met een vermogen van maximaal 22 kW.

Elektriciteit is niet de eerste energiedrager die de ANWB aanbiedt voor het wegverkeer. In het vorige decennium waren ze actief in de markt voor traditionele brandstoffen, met in totaal zo’n dertig onbemande tankstations. Uiteindelijk zijn deze locaties in eigendom gekomen van Tinq, die ze naar de eigen formule heeft omgekleurd.

Auteur: Tom van Gurp

ANWB plaatst dertig semi-snelle laadpalen langs rijkswegen | MobilityEnergy.com

ANWB plaatst dertig semi-snelle laadpalen langs rijkswegen

De ANWB heeft de afgelopen tijd dertig semi-snelladers geplaatst langs rijkswegen in Nederland. De palen staan op parkeerterreinen bij restaurants van Van der Valk en La Place. Daarmee hoopt de bond het elektrisch rijden in Nederland te bevorderen. De laders zijn geschikt voor alle typen auto’s met stekker en zijn gerealiseerd in samenwerking met laadpaal-exploitant Greenflux.

De palen staan vooral in de zuidelijke helft van ons land en in Noord-Holland. Ook zijn er enkele in Friesland en Groningen. Bij snelle laadpalen kun je een accu van een elektrisch voertuig in ongeveer dertig minuten opladen. Het opladen met een semi-snelle variant, zoals de ANWB de afgelopen tijd heeft geplaatst, duurt twee tot drie keer zo lang. De duur is mede afhankelijk van het type voertuig.

De bond is niet de enige die laadpalen plaatst langs de snelweg. Fastned werkt momenteel aan een landelijk dekkend netwerk en ook diverse pomphouders hebben al vergunningen ontvangen voor het plaatsen van laadfaciliteiten langs de rijksweg.

Netwerk

Dat de ANWB zich richt op bestuurders van elektrische voertuigen is niet nieuw. Drie jaar geleden kondigde de organisatie aan om een netwerk van vijftig laadpalen te realiseren, waarvan er destijds al zes waren geplaatst. Het huidige netwerk van de bond bestaat uit zes DC-laders met een vermogen van maximaal 50 kW en dertig AC-laders met een vermogen van maximaal 22 kW.

Elektriciteit is niet de eerste energiedrager die de ANWB aanbiedt voor het wegverkeer. In het vorige decennium waren ze actief in de markt voor traditionele brandstoffen, met in totaal zo’n dertig onbemande tankstations. Uiteindelijk zijn deze locaties in eigendom gekomen van Tinq, die ze naar de eigen formule heeft omgekleurd.

Auteur: Tom van Gurp