GP Groot opent eerste lng-station van Noord-Holland

Brandstofhandelaar GP Groot opent in het tweede kwartaal van volgend jaar het eerste openbare lng-tankstation van Noord-Holland. De vestiging komt op het Energy Innovation Park op het Alkmaarse bedrijventerrein Boekelermeer. Op het station kan ook diesel en AdBlue worden getankt.

Lng staat voor liquefied natural gas, ofwel vloeibaar aardgas, en is een alternatief dat vooral geschikt is voor de transportsector. Het nieuwe station ligt dan ook niet toevallig vlakbij een aantal grotere transporteurs, energiebedrijven en de hoofdvestiging van de Inzameling en Recycling-afdeling van GP Groot.

Aardgas

Het vloeibare aardgas word gekoeld naar een temperatuur van -160 graden, waardoor het vloeibaar wordt. De verbruikskosten zijn lager dan bij diesel. Bovendien stoten voertuigen op lng minder schadelijke stoffen uit en zijn ze vijftig procent stiller dan dieseltrucks. De brandstofhandelaar streeft ernaar op den duur lbg (liquid bio gas) aan te bieden.

Naast LNG zijn diesel en AdBlue verkrijgbaar op het nieuwe tankstation. Ook kan er bio-CO2 worden getankt. Bio-CO2 is in opmars als groen alternatief voor diesel, op het gebied van koeling van transport-trailers.

GP Groot

GP Groot was ook de eerste in Noord-Holland met een openbaar cng-station, in Alkmaar. Het bedrijf exploiteert inmiddels ruim dertig stations onder de namen Texaco, Firezone en Argos. Daarnaast verhandelt het brandstoffen en smeermiddelen aan tankstations van derden, aan garages, aan agrarische bedrijven en aan de transportsector. Het bedrijf bestaat sinds 1917 en heeft meer dan zevenhonderd medewerkers. Het is actief in drie marktsegmenten: inzameling en recycling, brandstoffen en oliehandel, en infra en engineering.

Lees ook: Alternatieve brandstof lng staat op punt van doorbreken

Auteur: Tom van Gurp

GP Groot opent eerste lng-station van Noord-Holland | MobilityEnergy.com

GP Groot opent eerste lng-station van Noord-Holland

Brandstofhandelaar GP Groot opent in het tweede kwartaal van volgend jaar het eerste openbare lng-tankstation van Noord-Holland. De vestiging komt op het Energy Innovation Park op het Alkmaarse bedrijventerrein Boekelermeer. Op het station kan ook diesel en AdBlue worden getankt.

Lng staat voor liquefied natural gas, ofwel vloeibaar aardgas, en is een alternatief dat vooral geschikt is voor de transportsector. Het nieuwe station ligt dan ook niet toevallig vlakbij een aantal grotere transporteurs, energiebedrijven en de hoofdvestiging van de Inzameling en Recycling-afdeling van GP Groot.

Aardgas

Het vloeibare aardgas word gekoeld naar een temperatuur van -160 graden, waardoor het vloeibaar wordt. De verbruikskosten zijn lager dan bij diesel. Bovendien stoten voertuigen op lng minder schadelijke stoffen uit en zijn ze vijftig procent stiller dan dieseltrucks. De brandstofhandelaar streeft ernaar op den duur lbg (liquid bio gas) aan te bieden.

Naast LNG zijn diesel en AdBlue verkrijgbaar op het nieuwe tankstation. Ook kan er bio-CO2 worden getankt. Bio-CO2 is in opmars als groen alternatief voor diesel, op het gebied van koeling van transport-trailers.

GP Groot

GP Groot was ook de eerste in Noord-Holland met een openbaar cng-station, in Alkmaar. Het bedrijf exploiteert inmiddels ruim dertig stations onder de namen Texaco, Firezone en Argos. Daarnaast verhandelt het brandstoffen en smeermiddelen aan tankstations van derden, aan garages, aan agrarische bedrijven en aan de transportsector. Het bedrijf bestaat sinds 1917 en heeft meer dan zevenhonderd medewerkers. Het is actief in drie marktsegmenten: inzameling en recycling, brandstoffen en oliehandel, en infra en engineering.

Lees ook: Alternatieve brandstof lng staat op punt van doorbreken

Auteur: Tom van Gurp