Massale fraude met brandstof bij tankstations in Italië

Bij veel benzinepompen in Italië is gefraudeerd. Op diverse manieren probeerden tientallen personen geld te verdienen door te sjoemelen met betalingen en brandstof. Dat bleek uit een controle die is uitgevoerd door de Guardia di Finanza, de financiële politie in Italië.

De wetshandhavers voerden bij achthonderd tankstations een controle uit. Bij 230 van die stations werden door de politie onregelmatigheden geconstateerd. Dat is meer dan 28 procent van alle gecontroleerde vestigingen. Om welke locaties het gaat en welke tankstationformules er op de luifels staan, is niet bekendgemaakt.

Benzine

Naar aanleiding van de controles zijn 33 aanhoudingen verricht en werden 93 pompen, 449 vulpistolen en 780.000 liter brandstof in beslag genomen. Bij de politiecontroles werd onder andere gekeken naar hoeveel benzine er was verkocht en hoeveel er daadwerkelijk is afgerekend. Ook keken ze naar eventuele bijmenging van andere stoffen en de verzegeling van pompen.

Eerder dit jaar werd bij een soortgelijke zaak in Spanje fraude gepleegd met diesel. De criminelen kochten diesel voor gebruik in landbouw en scheepvaart, maar verkochten dat aan autorijders en truckers. Daardoor hoefden de fraudeurs minder accijnzen te betalen, waardoor ze tussen de vijf en de tien miljoen euro achterover konden drukken.

Lees ook: Grote dieselfreaud bij tientallen tankstations in Spanje

Auteur: Tom van Gurp

Massale fraude met brandstof bij tankstations in Italië | MobilityEnergy.com

Massale fraude met brandstof bij tankstations in Italië

Bij veel benzinepompen in Italië is gefraudeerd. Op diverse manieren probeerden tientallen personen geld te verdienen door te sjoemelen met betalingen en brandstof. Dat bleek uit een controle die is uitgevoerd door de Guardia di Finanza, de financiële politie in Italië.

De wetshandhavers voerden bij achthonderd tankstations een controle uit. Bij 230 van die stations werden door de politie onregelmatigheden geconstateerd. Dat is meer dan 28 procent van alle gecontroleerde vestigingen. Om welke locaties het gaat en welke tankstationformules er op de luifels staan, is niet bekendgemaakt.

Benzine

Naar aanleiding van de controles zijn 33 aanhoudingen verricht en werden 93 pompen, 449 vulpistolen en 780.000 liter brandstof in beslag genomen. Bij de politiecontroles werd onder andere gekeken naar hoeveel benzine er was verkocht en hoeveel er daadwerkelijk is afgerekend. Ook keken ze naar eventuele bijmenging van andere stoffen en de verzegeling van pompen.

Eerder dit jaar werd bij een soortgelijke zaak in Spanje fraude gepleegd met diesel. De criminelen kochten diesel voor gebruik in landbouw en scheepvaart, maar verkochten dat aan autorijders en truckers. Daardoor hoefden de fraudeurs minder accijnzen te betalen, waardoor ze tussen de vijf en de tien miljoen euro achterover konden drukken.

Lees ook: Grote dieselfreaud bij tientallen tankstations in Spanje

Auteur: Tom van Gurp