Tankstation en projectontwikkelaar steggelen over lpg-tank

lpg, tanken, autogas, tankstation

Lpg en woonwijken vormen nog altijd geen gelukkige combinatie. Dat merkt ook een Udens tankstation. Onlangs diende een rechtszaak bij de Raad van State over een verplaatste lpg-tank en -vulpunt. Deze stond na de verplaatsing te dicht bij een naastgelegen perceel. Het juridisch orgaan vond dat de gemeente daarom een nieuw onderzoek moet doen naar de gevolgen van de verplaatsing en de veiligheid voor de omgeving.

Aanvankelijk stond de lpg-tank vlakbij enkele woningen aan de Pianostraat in het Brabantse dorp. De eigenaar van het station, de familie Ruijs, en de huurder, Vollenhoven Olie, besloten om de tank dan maar te verhuizen naar een andere plek op het terrein. De gemeente paste het bestemmingsplan aan, waardoor de verplaatsing kon worden uitgevoerd.

Veiligheid

Een projectontwikkelaar heeft echter een perceel gekocht dat op twintig meter ligt van de nieuwe plek van de tank en het vulpunt. Deze ontwikkelaar vindt dat er door de verplaatsing een nieuwe situatie is ontstaan, waardoor de veiligheid opnieuw moet worden bekeken.

De gemeente was aanvankelijk niet van plan om een nieuw onderzoek in te stellen naar de veiligheid in de nieuwe situatie. De Raad van State besloot echter anders en verplicht de plaatselijke overheid om alsnog een ‘check’ van de situatie te doen.

Lees ook: Haan-station moet stoppen met verkoop van lpg

Auteur: Tom van Gurp

Tankstation en projectontwikkelaar steggelen over lpg-tank | MobilityEnergy.com

Tankstation en projectontwikkelaar steggelen over lpg-tank

lpg, tanken, autogas, tankstation

Lpg en woonwijken vormen nog altijd geen gelukkige combinatie. Dat merkt ook een Udens tankstation. Onlangs diende een rechtszaak bij de Raad van State over een verplaatste lpg-tank en -vulpunt. Deze stond na de verplaatsing te dicht bij een naastgelegen perceel. Het juridisch orgaan vond dat de gemeente daarom een nieuw onderzoek moet doen naar de gevolgen van de verplaatsing en de veiligheid voor de omgeving.

Aanvankelijk stond de lpg-tank vlakbij enkele woningen aan de Pianostraat in het Brabantse dorp. De eigenaar van het station, de familie Ruijs, en de huurder, Vollenhoven Olie, besloten om de tank dan maar te verhuizen naar een andere plek op het terrein. De gemeente paste het bestemmingsplan aan, waardoor de verplaatsing kon worden uitgevoerd.

Veiligheid

Een projectontwikkelaar heeft echter een perceel gekocht dat op twintig meter ligt van de nieuwe plek van de tank en het vulpunt. Deze ontwikkelaar vindt dat er door de verplaatsing een nieuwe situatie is ontstaan, waardoor de veiligheid opnieuw moet worden bekeken.

De gemeente was aanvankelijk niet van plan om een nieuw onderzoek in te stellen naar de veiligheid in de nieuwe situatie. De Raad van State besloot echter anders en verplicht de plaatselijke overheid om alsnog een ‘check’ van de situatie te doen.

Lees ook: Haan-station moet stoppen met verkoop van lpg

Auteur: Tom van Gurp