Haan neemt achttien onbemande Esso-tankstations over

De Haan Minerale Oliën neemt vrijwel alle onbemande Esso’s in Nederland over. De Express-vestigingen komen medio maart in het bezit van de brandstoffenhandelaar. ”Door de overname krijgen we een sterk onbemand concept in handen”, zegt commercieel manager van Haan, Patrick Vanwersch, tegen TankPro. ”En dat hadden we nog niet.” Welk bedrag met de overname is gemoeid, werd niet bekendgemaakt.

Haan kleurt de tankstations niet om, maar blijft na de overname de merknaam Esso Express voeren. De onbemande tankstations liggen verspreid over het land. Haan heeft momenteel al meerdere Esso-vestigingen in beheer, maar daar zitten weinig onbemande locaties bij. De achttien over te nemen stations zijn op dit moment nog in handen van Esso-moederbedrijf Exxon Mobil.

Overname

Het Brabantse bedrijf ziet dat het onbemande segment duidelijk voldoet aan een behoefte. Dat is ook een belangrijke reden geweest om de overname te doen. ”Een bepaalde klantengroep tankt vaak onbemand. Die willen we ook bedienen”, legt Vanwersch uit.

In het tankstationbestand van de Brabantse handelaar zitten voornamelijk Esso-, BP- en Haan-vestigingen. In het onbemande segment heeft het bedrijf een aantal tankstations onder de Haan Express-formule. Ook bezit het momenteel al enkele onbemande Esso-locaties. Daar komen dus vanaf 12 maart achttien Esso Express-stations bij.

Exploitant

Haan gaat de over te nemen locaties in eigen beheer exploiteren. Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) moet dergelijke overnames goedkeuren. ”Maar de goedkeuring van ACM is al geregeld”, aldus Vanwersch.

De Haan Minerale Oliën is een brandstofhandelaar met het hoofdkantoor in het Brabantse Oosterhout en maakt onderdeel uit van de Hametha Groep. Het heeft 55 CoCo-vestigingen met shop en daarnaast nog tientallen locaties die gerund worden door exploitanten of zonder shop worden gerund.

Exxon

Het bedrijf is op dit moment vooral aanwezig in het midden en zuiden van het land, met uitzondering van Zeeland. De tankstations die Haan van Exxon overneemt, liggen ook voornamelijk in die gebieden. In het noorden van het land neemt Haan geen stations over.

Exxon Mobil is al langer bezig om in de Benelux tankstations van de hand te doen. In de zomer van 2012 kocht brandstofhandelaar Multi Energy vijftien Esso-vestigingen van de oliemaatschappij. Dat waren vooral locaties in de noordelijke provincies.

België

Bij de zuiderburen besloot de multinational om alle locaties te verkopen. Onder meer de Belgische brandstofhandelaar G&V nam vorig jaar meer dan veertig tankstations over van Exxon. Ook Uhoda en Maes sloegen destijds hun slag, waardoor de oliemaatschappij momenteel geen vestigingen in eigen beheer heeft in België.

Tom van Gurp

Lees ook: Multi Energy neemt vijftien Esso-locaties over

Auteur: Tom van Gurp

Haan neemt achttien onbemande Esso-tankstations over | MobilityEnergy.com

Haan neemt achttien onbemande Esso-tankstations over

De Haan Minerale Oliën neemt vrijwel alle onbemande Esso’s in Nederland over. De Express-vestigingen komen medio maart in het bezit van de brandstoffenhandelaar. ”Door de overname krijgen we een sterk onbemand concept in handen”, zegt commercieel manager van Haan, Patrick Vanwersch, tegen TankPro. ”En dat hadden we nog niet.” Welk bedrag met de overname is gemoeid, werd niet bekendgemaakt.

Haan kleurt de tankstations niet om, maar blijft na de overname de merknaam Esso Express voeren. De onbemande tankstations liggen verspreid over het land. Haan heeft momenteel al meerdere Esso-vestigingen in beheer, maar daar zitten weinig onbemande locaties bij. De achttien over te nemen stations zijn op dit moment nog in handen van Esso-moederbedrijf Exxon Mobil.

Overname

Het Brabantse bedrijf ziet dat het onbemande segment duidelijk voldoet aan een behoefte. Dat is ook een belangrijke reden geweest om de overname te doen. ”Een bepaalde klantengroep tankt vaak onbemand. Die willen we ook bedienen”, legt Vanwersch uit.

In het tankstationbestand van de Brabantse handelaar zitten voornamelijk Esso-, BP- en Haan-vestigingen. In het onbemande segment heeft het bedrijf een aantal tankstations onder de Haan Express-formule. Ook bezit het momenteel al enkele onbemande Esso-locaties. Daar komen dus vanaf 12 maart achttien Esso Express-stations bij.

Exploitant

Haan gaat de over te nemen locaties in eigen beheer exploiteren. Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) moet dergelijke overnames goedkeuren. ”Maar de goedkeuring van ACM is al geregeld”, aldus Vanwersch.

De Haan Minerale Oliën is een brandstofhandelaar met het hoofdkantoor in het Brabantse Oosterhout en maakt onderdeel uit van de Hametha Groep. Het heeft 55 CoCo-vestigingen met shop en daarnaast nog tientallen locaties die gerund worden door exploitanten of zonder shop worden gerund.

Exxon

Het bedrijf is op dit moment vooral aanwezig in het midden en zuiden van het land, met uitzondering van Zeeland. De tankstations die Haan van Exxon overneemt, liggen ook voornamelijk in die gebieden. In het noorden van het land neemt Haan geen stations over.

Exxon Mobil is al langer bezig om in de Benelux tankstations van de hand te doen. In de zomer van 2012 kocht brandstofhandelaar Multi Energy vijftien Esso-vestigingen van de oliemaatschappij. Dat waren vooral locaties in de noordelijke provincies.

België

Bij de zuiderburen besloot de multinational om alle locaties te verkopen. Onder meer de Belgische brandstofhandelaar G&V nam vorig jaar meer dan veertig tankstations over van Exxon. Ook Uhoda en Maes sloegen destijds hun slag, waardoor de oliemaatschappij momenteel geen vestigingen in eigen beheer heeft in België.

Tom van Gurp

Lees ook: Multi Energy neemt vijftien Esso-locaties over

Auteur: Tom van Gurp