Vluchtende benzinedief rijdt auto van snelweg af

benzinediefstal, doorrijder, tankstation

Een vluchtende benzinedief heeft levensgevaarlijke capriolen uitgehaald op de snelweg A6 bij Almere. Hij reed zondagmiddag een andere auto tijdens zijn vlucht. De verdachte was betrokken bij een benzinediefstal bij een tankstation in Almere. Bij zijn vlucht richting de Rijksweg reed hij met hoge snelheid de oprit van de A6 op. Tijdens het invoegen verloor de verdachte de macht over het stuur, waarbij hij een andere personenauto van de weg reed.

De 3 inzittenden van de auto die op de vlucht was, vluchtten na de aanrijding weg. De aangereden auto werd bestuurd door een 36-jarige inwoner van Weesp. Hij raakte niet gewond. 

De auto van de verdachte tolde over de rijbaan en kwam tot stilstand tegen de vangrail in de middenberm. De inzittenden, twee mannen en een vrouw, vluchtten de auto uit in de richting van het Zilverstrand.

Politie

De politie zette meerdere eenheden, de politieheli, een diensthond en een politieboot in om de verdachten te traceren. Deze massale inzet leidde, mede door de hulp van een groot aantal getuigen, tot de aanhouding van een 31-jarige inwoner van Almere. Hij is de vermoedelijke bestuurder van de auto, meldt Blik op Nieuws.

Na de aanrijding raakte de Rijksweg gedurende langere tijd versperd en leidde dit tot een lange file in de richting van Amsterdam. De verdachte is aangehouden. Het onderzoek naar andere strafbare feiten en de twee voortvluchtige medeverdachten wordt voortgezet.

Auteur: Bart Pals

Vluchtende benzinedief rijdt auto van snelweg af | MobilityEnergy.com

Vluchtende benzinedief rijdt auto van snelweg af

benzinediefstal, doorrijder, tankstation

Een vluchtende benzinedief heeft levensgevaarlijke capriolen uitgehaald op de snelweg A6 bij Almere. Hij reed zondagmiddag een andere auto tijdens zijn vlucht. De verdachte was betrokken bij een benzinediefstal bij een tankstation in Almere. Bij zijn vlucht richting de Rijksweg reed hij met hoge snelheid de oprit van de A6 op. Tijdens het invoegen verloor de verdachte de macht over het stuur, waarbij hij een andere personenauto van de weg reed.

De 3 inzittenden van de auto die op de vlucht was, vluchtten na de aanrijding weg. De aangereden auto werd bestuurd door een 36-jarige inwoner van Weesp. Hij raakte niet gewond. 

De auto van de verdachte tolde over de rijbaan en kwam tot stilstand tegen de vangrail in de middenberm. De inzittenden, twee mannen en een vrouw, vluchtten de auto uit in de richting van het Zilverstrand.

Politie

De politie zette meerdere eenheden, de politieheli, een diensthond en een politieboot in om de verdachten te traceren. Deze massale inzet leidde, mede door de hulp van een groot aantal getuigen, tot de aanhouding van een 31-jarige inwoner van Almere. Hij is de vermoedelijke bestuurder van de auto, meldt Blik op Nieuws.

Na de aanrijding raakte de Rijksweg gedurende langere tijd versperd en leidde dit tot een lange file in de richting van Amsterdam. De verdachte is aangehouden. Het onderzoek naar andere strafbare feiten en de twee voortvluchtige medeverdachten wordt voortgezet.

Auteur: Bart Pals