Shell draait vooraf betalen bij tankstation terug

Shell heeft aan al haar 650 tankstationhouders gevraagd de maatregel om bij het tanken vooraf te betalen niet in te voeren. Een aantal pompstations in de Randstad was hiertoe overgegaan om een halt toe te roepen aan brandstof-diefstal. Het vooraf betalen was met name in de nachtelijke uren ingevoerd.

Pomphouders proberen op allerlei manieren het aantal doorrijders zonder te betalen tot een minimum te beperken. Eén mogelijkheid is om de automobilist vooraf te laten betalen en pas dan de pomp vrij te geven. Een werkwijze die in het buitenland al vaker wordt toegepast.

Klachten

In Nederland had onder meer het Shell-station langs de A15 ter hoogte van Ridderkerk per 1 augustus het vooraf betalen ingevoerd. Maar dan alleen in de nachtelijk uren van 23.00 uur tot 06.00 uur.

Na enkele klachten van klanten en aandacht van RTV Rijnmond, besloot Shell de maatregel terug te draaien. De oliemaatschappij zegt op andere manier een oplossing te willen vinden voor de brandstofdieven.

Het systeem van vooraf betalen wordt als te klantonvriendelijk beschouwd.

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Shell draait vooraf betalen bij tankstation terug”

Paul Konings|25.08.11|11:16

Dit soort maatregelen wordt niet ingesteld door Shell, maar door de retailer of dealer van het Shell station. Het maakt Shell niets uit of de brandstof gestolen wordt. Als het een dealer betreft dan is de brandstof van hem en kost het hem geld en niet Shell. Als het om een retailer gaat, dan is de brandstof wel van Shell maar als de brandstof gestolen wordt, dan zijn de kosten voor de retailer. Shell zal dus geen haast maken. Niet hun probleem. De dealers en retailers moeten het zelf oplossen.

Shell draait vooraf betalen bij tankstation terug | MobilityEnergy.com

Shell draait vooraf betalen bij tankstation terug

Shell heeft aan al haar 650 tankstationhouders gevraagd de maatregel om bij het tanken vooraf te betalen niet in te voeren. Een aantal pompstations in de Randstad was hiertoe overgegaan om een halt toe te roepen aan brandstof-diefstal. Het vooraf betalen was met name in de nachtelijke uren ingevoerd.

Pomphouders proberen op allerlei manieren het aantal doorrijders zonder te betalen tot een minimum te beperken. Eén mogelijkheid is om de automobilist vooraf te laten betalen en pas dan de pomp vrij te geven. Een werkwijze die in het buitenland al vaker wordt toegepast.

Klachten

In Nederland had onder meer het Shell-station langs de A15 ter hoogte van Ridderkerk per 1 augustus het vooraf betalen ingevoerd. Maar dan alleen in de nachtelijk uren van 23.00 uur tot 06.00 uur.

Na enkele klachten van klanten en aandacht van RTV Rijnmond, besloot Shell de maatregel terug te draaien. De oliemaatschappij zegt op andere manier een oplossing te willen vinden voor de brandstofdieven.

Het systeem van vooraf betalen wordt als te klantonvriendelijk beschouwd.

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Shell draait vooraf betalen bij tankstation terug”

Paul Konings|25.08.11|11:16

Dit soort maatregelen wordt niet ingesteld door Shell, maar door de retailer of dealer van het Shell station. Het maakt Shell niets uit of de brandstof gestolen wordt. Als het een dealer betreft dan is de brandstof van hem en kost het hem geld en niet Shell. Als het om een retailer gaat, dan is de brandstof wel van Shell maar als de brandstof gestolen wordt, dan zijn de kosten voor de retailer. Shell zal dus geen haast maken. Niet hun probleem. De dealers en retailers moeten het zelf oplossen.