Biobrandstof E15 in VS krijgt label tegen verkeerd tanken

E15, biobrandstof, label

Pompen waar straks de biobrandstof E15 kan worden getankt in de Verenigde Staten krijgen oranje-zwarte labels om automobilisten duidelijk te informeren.  De US Environmental Protection Agency (EPA) heeft regels opgesteld voor het nieuwe label waarmee de brandstof moet worden aangeboden. De brandstof wordt binnenkort verkocht door tankstations in Amerika.

De E15 biobrandstof bevat tussen de 10 en 15 procent ethanol. Het nieuwe label moet door pomphouders worden gebruikt om duidelijk aan te geven dat het om E15 brandstof gaat. De brandstof is volgens de EPA alleen geschikt voor personenauto’s, SUV’s en lichte trucks die gebouwd zijn vanaf 2001.

Brandstof

E15 mag niet worden getankt in motorfietsen en voertuigen met zware motoren zoals schoolbussen en vrachtwagens. Ook mag het niet worden gebruikt in voertuigen als boten en sneeuwscooters en apparatuur als grasmaaiers en kettingzagen. Oudere voertuigen met een bouwjaar van voor 2001 zijn volgens de EPA ook niet geschikt.

Sommige autofabrikanten en milieuorganisaties zijn tegen de nieuwe brandstof. Ze maken zich zorgen over de veiligheid van de brandstof voor de auto’s en over de gevolgen voor het milieu bij de productie van ethanol.

Autofabrikanten

De Automotive Alliance (AA), die een groep van 12 autofabrikanten waaronder BMW, Ford en General Motors vertegenwoordigt, heeft een verklaring afgelegd. “Consumenten moeten het boekje van de auto raadplegen om te kijken welke brandstof de juiste is”, zegt de AA. “Wij geloven dat er meer onderzoek nodig is om te bepalen of het verhoogde ethanol-niveau de auto’s kunnen schaden.”

Ook denkt de AA dat een label alleen niet voldoende is om verkeerd tanken tegen te gaan. Autofabrikanten hebben twee keer een aanklacht ingediend tegen de goedkeuring van het gebruik van E15. De nieuwe brandstof moet later dit jaar geïntroduceerd worden op Amerikaanse benzinestations.

Auteur: Steven Don

Biobrandstof E15 in VS krijgt label tegen verkeerd tanken | MobilityEnergy.com

Biobrandstof E15 in VS krijgt label tegen verkeerd tanken

E15, biobrandstof, label

Pompen waar straks de biobrandstof E15 kan worden getankt in de Verenigde Staten krijgen oranje-zwarte labels om automobilisten duidelijk te informeren.  De US Environmental Protection Agency (EPA) heeft regels opgesteld voor het nieuwe label waarmee de brandstof moet worden aangeboden. De brandstof wordt binnenkort verkocht door tankstations in Amerika.

De E15 biobrandstof bevat tussen de 10 en 15 procent ethanol. Het nieuwe label moet door pomphouders worden gebruikt om duidelijk aan te geven dat het om E15 brandstof gaat. De brandstof is volgens de EPA alleen geschikt voor personenauto’s, SUV’s en lichte trucks die gebouwd zijn vanaf 2001.

Brandstof

E15 mag niet worden getankt in motorfietsen en voertuigen met zware motoren zoals schoolbussen en vrachtwagens. Ook mag het niet worden gebruikt in voertuigen als boten en sneeuwscooters en apparatuur als grasmaaiers en kettingzagen. Oudere voertuigen met een bouwjaar van voor 2001 zijn volgens de EPA ook niet geschikt.

Sommige autofabrikanten en milieuorganisaties zijn tegen de nieuwe brandstof. Ze maken zich zorgen over de veiligheid van de brandstof voor de auto’s en over de gevolgen voor het milieu bij de productie van ethanol.

Autofabrikanten

De Automotive Alliance (AA), die een groep van 12 autofabrikanten waaronder BMW, Ford en General Motors vertegenwoordigt, heeft een verklaring afgelegd. “Consumenten moeten het boekje van de auto raadplegen om te kijken welke brandstof de juiste is”, zegt de AA. “Wij geloven dat er meer onderzoek nodig is om te bepalen of het verhoogde ethanol-niveau de auto’s kunnen schaden.”

Ook denkt de AA dat een label alleen niet voldoende is om verkeerd tanken tegen te gaan. Autofabrikanten hebben twee keer een aanklacht ingediend tegen de goedkeuring van het gebruik van E15. De nieuwe brandstof moet later dit jaar geïntroduceerd worden op Amerikaanse benzinestations.

Auteur: Steven Don