‘Modernste olieveld van Europa’ draait in Drenthe

Verhagen, BAM, BP, ruwe olie, olieboringen, oliewinning, Schooneveld

SCHOONEBEEK – Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, en de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) zijn trots op de heropening van het olieveld aan de Beekweg in Schoonebeek.

Sinds maandagmiddag wordt er op ingenieuze wijze weer olie gewonnen in het Drentse dorp. De minister en Bart van der Leemput, directeur van de NAM, gaven het officiële startsein. De productie lag sinds 1996 stil, omdat het met de oude technieken niet meer rendabel was.

Oliewinning

Verhagen noemde de hervatting van de oliewinning in Schoonebeek ’een motor voor de economie’ En sprak van ’een prachtig voorbeeld van innovatie’. Volgens hem mag Nederland trots zijn op het technisch vernuft dat de oliewinning weer mogelijk maakt.

De NAM spreekt van ’het modernste olieveld van Europa’.

BP

Met nieuwe innovatieve technologie wordt de taaie olie in het veld door de injectie van stoom vloeibaar gemaakt. De ja-knikkers van vroeger zijn vervangen door hoogrendementspompen.

Het Drentse veld zal de komende 25 jaar naar schatting 120 miljoen vaten olie produceren. De olie wordt getransporteerd naar een raffinaderij van BP in Duitsland.

Auteur: Steven Don

‘Modernste olieveld van Europa’ draait in Drenthe | MobilityEnergy.com

‘Modernste olieveld van Europa’ draait in Drenthe

Verhagen, BAM, BP, ruwe olie, olieboringen, oliewinning, Schooneveld

SCHOONEBEEK – Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, en de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) zijn trots op de heropening van het olieveld aan de Beekweg in Schoonebeek.

Sinds maandagmiddag wordt er op ingenieuze wijze weer olie gewonnen in het Drentse dorp. De minister en Bart van der Leemput, directeur van de NAM, gaven het officiële startsein. De productie lag sinds 1996 stil, omdat het met de oude technieken niet meer rendabel was.

Oliewinning

Verhagen noemde de hervatting van de oliewinning in Schoonebeek ’een motor voor de economie’ En sprak van ’een prachtig voorbeeld van innovatie’. Volgens hem mag Nederland trots zijn op het technisch vernuft dat de oliewinning weer mogelijk maakt.

De NAM spreekt van ’het modernste olieveld van Europa’.

BP

Met nieuwe innovatieve technologie wordt de taaie olie in het veld door de injectie van stoom vloeibaar gemaakt. De ja-knikkers van vroeger zijn vervangen door hoogrendementspompen.

Het Drentse veld zal de komende 25 jaar naar schatting 120 miljoen vaten olie produceren. De olie wordt getransporteerd naar een raffinaderij van BP in Duitsland.

Auteur: Steven Don