'logische plek'

Inleveren statiegeldflesjes en -blikjes mogelijk bij tankstations, maar nu ook bij Loogman in Aalsmeer

Bij een groeiend aantal tankstations langs de snelwegen in Nederland kunnen consumenten lege statiegeldflesjes en -blikjes inleveren. Bij wasstraten is de service er echter nog bijna nergens. Daarom biedt Loogman tanken & wassen in Aalsmeer als een van de eerste wasstraten nu een statiegeldautomaat met directe terugbetaling.
Loogman tanken & wassen in Aalsmeer is een van de eerste carwashes in Nederland waar consumenten vanaf nu hun lege statiegeldflesjes en -blikjes kunnen inleveren. Foto: Loogman, 2024

Bij een groeiend aantal tankstations langs de snelwegen in Nederland kunnen consumenten lege statiegeldflesjes en -blikjes inleveren. Bij wasstraten is de service er echter nog bijna nergens. Daarom biedt Loogman tanken & wassen in Aalsmeer als een van de eerste wasstraten nu een statiegeldautomaat met directe terugbetaling.

Met de statiegeldautomaat die via ‘Tikkie terug’ direct het geld terugstort of doneert aan KiKa, is Loogman tanken & wassen in Aalsmeer een van de eerste wasstraten in Nederland die de service biedt. De Loogman Groep is al langer bezig met afvalscheiding. Zo onderzocht het bedrijf hoeveel afval en afvalsoorten klanten weggooien. De afvalbakken en logistiek zijn bij Loogman inmiddels zo ingericht, dat het afval netjes wordt gescheiden en dus beter wordt gerecycled. Dit doet Loogman nu ook voor statiegeldverpakkingen. “Bij Loogman zijn we trots op onze samenwerking met Statiegeld Nederland”, zegt regiomanager Justin Rauwers. “Deze samenwerking past perfect binnen onze visie om ons de komende tien jaar te ontwikkelen tot een maximaal geautomatiseerde carwash in een duurzame ‘Loogman wereld’. Samen maken we recycling toegankelijker voor een schonere toekomst.”

Voorbeeld

Jeroen Hillen, directeur van Statiegeld Nederland is blij met de statiegeldautomaat bij de wasstraat: “Het is een voor de consument hele logische plek om statiegeldverpakkingen in te kunnen leveren. We hopen dan ook dat veel wasstraten het voorbeeld van Loogman volgen. Op deze manier bied je je klant gemak en komen er meer statiegeldverpakkingen terug.”

Toolkit voor tankstations

Statiegeld Nederland heeft een toolkit ontwikkeld voor tankstations om consumenten bewust te maken dat tankstations innamepunten zijn. Deze tankstations kunnen onder meer posters en stickers gebruiken om consumenten erop te wijzen dat ze daar hun flesjes en blikjes kunnen inleveren. Dit is volgens Hillen belangrijk: “Maar 22 procent van de consumenten weet dat je bij een snelwegtankstation je flesjes en blikjes kunt inleveren. Daarom roepen wij tankstations op om vooral een poster op te hangen, want we weten dat de consument graag onderweg in wil kunnen leveren.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Inleveren statiegeldflesjes en -blikjes mogelijk bij tankstations, maar nu ook bij Loogman in Aalsmeer | MobilityEnergy.com
'logische plek'

Inleveren statiegeldflesjes en -blikjes mogelijk bij tankstations, maar nu ook bij Loogman in Aalsmeer

Bij een groeiend aantal tankstations langs de snelwegen in Nederland kunnen consumenten lege statiegeldflesjes en -blikjes inleveren. Bij wasstraten is de service er echter nog bijna nergens. Daarom biedt Loogman tanken & wassen in Aalsmeer als een van de eerste wasstraten nu een statiegeldautomaat met directe terugbetaling.
Loogman tanken & wassen in Aalsmeer is een van de eerste carwashes in Nederland waar consumenten vanaf nu hun lege statiegeldflesjes en -blikjes kunnen inleveren. Foto: Loogman, 2024

Bij een groeiend aantal tankstations langs de snelwegen in Nederland kunnen consumenten lege statiegeldflesjes en -blikjes inleveren. Bij wasstraten is de service er echter nog bijna nergens. Daarom biedt Loogman tanken & wassen in Aalsmeer als een van de eerste wasstraten nu een statiegeldautomaat met directe terugbetaling.

Met de statiegeldautomaat die via ‘Tikkie terug’ direct het geld terugstort of doneert aan KiKa, is Loogman tanken & wassen in Aalsmeer een van de eerste wasstraten in Nederland die de service biedt. De Loogman Groep is al langer bezig met afvalscheiding. Zo onderzocht het bedrijf hoeveel afval en afvalsoorten klanten weggooien. De afvalbakken en logistiek zijn bij Loogman inmiddels zo ingericht, dat het afval netjes wordt gescheiden en dus beter wordt gerecycled. Dit doet Loogman nu ook voor statiegeldverpakkingen. “Bij Loogman zijn we trots op onze samenwerking met Statiegeld Nederland”, zegt regiomanager Justin Rauwers. “Deze samenwerking past perfect binnen onze visie om ons de komende tien jaar te ontwikkelen tot een maximaal geautomatiseerde carwash in een duurzame ‘Loogman wereld’. Samen maken we recycling toegankelijker voor een schonere toekomst.”

Voorbeeld

Jeroen Hillen, directeur van Statiegeld Nederland is blij met de statiegeldautomaat bij de wasstraat: “Het is een voor de consument hele logische plek om statiegeldverpakkingen in te kunnen leveren. We hopen dan ook dat veel wasstraten het voorbeeld van Loogman volgen. Op deze manier bied je je klant gemak en komen er meer statiegeldverpakkingen terug.”

Toolkit voor tankstations

Statiegeld Nederland heeft een toolkit ontwikkeld voor tankstations om consumenten bewust te maken dat tankstations innamepunten zijn. Deze tankstations kunnen onder meer posters en stickers gebruiken om consumenten erop te wijzen dat ze daar hun flesjes en blikjes kunnen inleveren. Dit is volgens Hillen belangrijk: “Maar 22 procent van de consumenten weet dat je bij een snelwegtankstation je flesjes en blikjes kunt inleveren. Daarom roepen wij tankstations op om vooral een poster op te hangen, want we weten dat de consument graag onderweg in wil kunnen leveren.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk