'voor kleine locaties'

In strijd tegen zwerfafval: nieuwe statiegeldautomaat voor tankstations

De firma Tomra heeft de volgens eigen zeggen ‘kleinste statiegeldautomaat op de markt’ gelanceerd. De automaat kan worden ingezet voor het innemen, herkennen en innemen van PET-flessen, blikjes en glazen flessen in tankstations en buurtwinkels.
Bij de invoering van nieuwe statiegeldregelingen wereldwijd, worden kleinere winkels en tankstations vaak wettelijk aangemerkt als verplicht inleverpunt. Foto: Tomra, 2024

De firma Tomra heeft de volgens eigen zeggen ‘kleinste statiegeldautomaat op de markt’ gelanceerd. De automaat kan worden ingezet voor het innemen, herkennen en innemen van PET-flessen, blikjes en glazen flessen in tankstations en buurtwinkels.

Met de TOMRA M1 richt het bedrijf zich op locaties die een beperkte ruimte hebben, zoals tankstations en buurtwinkels, maar die wél geautomatiseerd statiegeldverpakkingen willen innemen en uitbetalen. “Bij de invoering van nieuwe statiegeldregelingen wereldwijd, worden kleinere winkels en tankstations vaak wettelijk aangemerkt als verplicht inleverpunt”, licht Mark Delwig, commercieel directeur bij Tomra toe. “Deze locaties hebben ons gevraagd om een oplossing die zou passen bij hun beperkte ruimte en schapconfiguraties. Met de komst van de TOMRA M1 hebben we hieraan gehoor gegeven. We geloven namelijk dat ook kleinere locaties baat hebben bij het automatiseren van recycling vanuit het oogpunt van klantervaring en winkelefficiëntie.”

De automaat is leverbaar met een mix-compactor, die na inname de PET-flessen en blikjes direct samenperst. Het is ook mogelijk om de automaat zonder compactor in te zetten.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

In strijd tegen zwerfafval: nieuwe statiegeldautomaat voor tankstations | MobilityEnergy.com
'voor kleine locaties'

In strijd tegen zwerfafval: nieuwe statiegeldautomaat voor tankstations

De firma Tomra heeft de volgens eigen zeggen ‘kleinste statiegeldautomaat op de markt’ gelanceerd. De automaat kan worden ingezet voor het innemen, herkennen en innemen van PET-flessen, blikjes en glazen flessen in tankstations en buurtwinkels.
Bij de invoering van nieuwe statiegeldregelingen wereldwijd, worden kleinere winkels en tankstations vaak wettelijk aangemerkt als verplicht inleverpunt. Foto: Tomra, 2024

De firma Tomra heeft de volgens eigen zeggen ‘kleinste statiegeldautomaat op de markt’ gelanceerd. De automaat kan worden ingezet voor het innemen, herkennen en innemen van PET-flessen, blikjes en glazen flessen in tankstations en buurtwinkels.

Met de TOMRA M1 richt het bedrijf zich op locaties die een beperkte ruimte hebben, zoals tankstations en buurtwinkels, maar die wél geautomatiseerd statiegeldverpakkingen willen innemen en uitbetalen. “Bij de invoering van nieuwe statiegeldregelingen wereldwijd, worden kleinere winkels en tankstations vaak wettelijk aangemerkt als verplicht inleverpunt”, licht Mark Delwig, commercieel directeur bij Tomra toe. “Deze locaties hebben ons gevraagd om een oplossing die zou passen bij hun beperkte ruimte en schapconfiguraties. Met de komst van de TOMRA M1 hebben we hieraan gehoor gegeven. We geloven namelijk dat ook kleinere locaties baat hebben bij het automatiseren van recycling vanuit het oogpunt van klantervaring en winkelefficiëntie.”

De automaat is leverbaar met een mix-compactor, die na inname de PET-flessen en blikjes direct samenperst. Het is ook mogelijk om de automaat zonder compactor in te zetten.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk